60 saatte birinci olduk

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üye ülkelerinin haftalık çalışma saatleri araştırmasına göre haftalık 60 saatin üzerinde çalışma performansında Türk işçiler yüzde 23,3 daha fazla çalışma oranı ile birinci sıraya oturdu. Dört kişiden biri haftada 60 saatin üzerinde çalışıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 19.02.2018 11:31 GÜNCELLEME 19.02.2018 11:32 EKONOMİ
60 saatte birinci olduk
60 saatte birinci olduk

Ajans Press, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üye ülkelerinin haftalık çalışma saatlerini ve medya yansımalarını inceledi.

BİRİNCİ SIRAYA OTURDUK

 

Statista’dan ve Mckinsey Global Institüt’ten elde edilen verilere göre, haftalık 60 saatin üzerinde çalışma performansında Türk işçiler yüzde 23,3 daha fazla çalışma oranı ile birinci sıraya oturdu.

Türk işçileri, yine aynı şekilde haftalık 60 saatin üzerinde çalışan Güney Koreli işçiler izledi. Yine 60 saatin üzerinde çalışarak yüzde 14,3’lük oranıyla Endonezyalı işçiler üçüncü sırada yer alırken, Hint işçiler yüzde 13,6 daha fazla çalışarak dördüncü sırada yer aldı.

AZ VERİM ALIYORUZ

Haftalık çalışma oranlarına bakıldığında, listenin en altında İsveçli işçiler yer alırken, 60 saatten sonra en çok yüzde 1,9 oranla mesaiye kalan ülke oldu. İsveç’i yüzde 3,3’lük oranla Almanlar takip etti.

Amerika, Almanya’nın ardından yüzde 3,8’lik oranla üçüncü sırada yer edindi. Buna karşın listenin en başında yer alan Türk işçiler, çok fazla çalışsa da verimlilik açısından bakıldığında durumun aynı olmadığı gözlemlendi. Böylelikle Türkiye üretim verimliliği açısından son sıralarda yer aldı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri içinde verimliliğin en düşük olduğu diğer ülkeler ise Meksika, Şili ve Rusya olarak sıralandı. Rusya’da çalışılan saat başına üretim verimliliği 22 milyar dolar iken, Şili’de 20,9 milyar dolar, Meksika’da ise 16.7 dolar olarak kaydedildi.

Buna karşın listenin en başında 81,5 milyar dolar ile Norveç yer aldı. Norveç’i 78,9 milyar dolarla Lüksemburg, 66,4 milyar dolarla İrlanda takip etti. Türkiye bu sıralamaya sondan yedinci olarak girdi ve 28,1 milyar dolarla verimliliğin en düşük olduğu ülkeler arasında yer aldı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Yükselin biri 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır fırsat buldukça bu konuyu yorumlarda yazdım. çevremle paylaştım. artık göz göre gore duvara kafa atmayı ne zaman bırakıcaz? haftalık çalışma 45 saatten 40 a düşürülmeli bunun fatdaları 1- insanca yaşam 2. anne baba ziyareti düğün cenaze yani toplumsal birliktelik artar 3 sağlık sistemine az yük biner 4 verim artar . 5 vardiyeli sistemde makineler aralıksız çalışır(6 gün iş 2 gün tatil) 6 çocuklar anababa yüzü görür dahada var
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    fazla çalışma çok verimsiz çalışma da çok
    Cevapla
  • Denge 6 yıl önce Şikayet Et
    İşimiz maalesef dolandırmak, kalitesiz ürün, eften püften hediyelik işler vs. Dijitalleşme, robotik, çağımıza uygun işler yapmadıkça belli, ancak karamsar değilim teknoljik gelişmelerin atılımları artık var , pırıl pırıl ilk ve ortaokul öğrencilerimiz artık birşeylerin farkında.
    Cevapla
  • cemal 6 yıl önce Şikayet Et
    çalışın,çalışın bize bu topraklarda boş durmak haram. Ancak işçinin memurun parasını da hiç etmeyin enflasyona ezdirmeyin.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    hele dünyada eşi benzeri olmayan çalışma sistemi polisler dahil edilirse haftalık bazen 102 saat çalışma herhalde bütün istatistikler yok olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR