Dev proje bugün açılıyor

Başkentray 12 Nisan Perşembe günü ulaşıma açılıyor. Günlük toplam 520 bin yolcunun taşınacağı açıklanan Başkentray'da Ankarakart geçerli olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2018 10:47 GÜNCELLEME 12.04.2018 10:58 EKONOMİ
Dev proje bugün açılıyor
Dev proje bugün açılıyor

Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan Başkentray Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılacağı törenle bugün hizmete alınacak.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sincan-Kayaş arasında metro konforunda banliyö hizmeti verecek Başkentray, bugün saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın katılımıyla Kayaş Tren İstasyonu Karşısı, Kırıkkale Karayolu yanındaki alanda düzenlenecek törenle hizmete girecek.

 

 

Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan Başkentray Projesi kapsamında Ankara-Kayaş arasında 4, Ankara-Behiçbey arasında 6 ve Behiçbey-Sincan arasında 5 hatlı sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edildi.

Başkentray, başlangıçta 15 dakikada bir, ilerleyen zamanda ise 5 dakikada bir işletilecek trenlerle günlük 520 bin yolcuya hizmet verecek.

Başkentray'da test sürüşü başladı

YORUMLAR 1
  • Mehmet Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    30 yıllık banliyö ne zaman dev proje oldu anlamadım biz yıllardır kullanıyorduk zaten
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR