Başdanışman açıkladı! Dolara yeni hamle geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, kur oynaklığına karşı adımlar atılacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2018 10:18 GÜNCELLEME 13.04.2018 10:29 EKONOMİ
Başdanışman açıkladı! Dolara yeni hamle geliyor
Başdanışman açıkladı! Dolara yeni hamle geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem TRT Haber'de soruları yanıtladı.

Ertem, kur tarafından oynaklığa karşı adım atılacağını belirterek, "Bu konuda gerekli adımlar önümüzdeki dönemde atılacak, Nisan sonuna kadar bunları göreceğiz." dedi.

Türkiye'nin bütün makroekonomi verilerinde iyileşme olduğunu ve ihracatın tempolu bir şekilde artmaya devam ettiğini ifade eden Ertem, 'Nefes Kredisi' çok iyi gidiyor, faizler de düşmeye başladı. Bu tür adımlar çoğaltılmalı ama adının nefes olmaması lazım, 'İyileştirme Kredileri' diyelim." diye konuştu.

KGF geri dönüşlerinin iyi olduğunu ve yaklaşık 90 milyar TL'yi geçen bir dönüş ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Cemil Ertem büyüme rakamlarına da değinerek, "2018 ilk çeyrekte büyümenin yüzde 7,4-7,5 olmasını bekliyoruz. Bütçe dengesi kapsamlı büyümeyi destekleyen ve ikisi arasında doğru korolasyonu gerçekleştiren bir yerde gerçekleşiyor. Bütçede gelir tarafında çok ciddi iyileşme var. Hazine'nin şu andaki nakit rezervi 2018, 2019'da yetecek durumdadır, hatta 2018'de hiç borçlanmasına bile gerek yoktur." dedi.

Ertem, önümüzdeki dönemde hem sendikasyon tarafından hem de diğer anlamda bankacılıksektöründe hiçbir sorun yaşanacağını düşünmediğini belirtti.

Enflasyonla ilgili de görüş bildiren Ertem, "Maliye politikasının para politikasını daha da destekleyen bir yerde olması gerektiğini düşünüyorum, bu da enflasyon beklentisini daha da aşağı getirecektir. Merkez Bankası enflasyon konusunda kararlı duruşunu gösteriyor." dedi.

YORUMLAR 3
  • nurettin demirbilek 6 yıl önce Şikayet Et
    petrol zengini Müslüman ülkeler zekatlarını tespit edip fakir, garip ülkelere verseler dünyada herhalde fakir kalmaz.
    Cevapla
  • kahraman 6 yıl önce Şikayet Et
    % 3 alandan ve satandan vergi gelsin bakalım dolar ile iş yapan kalırmı
    Cevapla
  • poyrazi 6 yıl önce Şikayet Et
    sn ertem bir aydan beri nbş üretimi ile ilgili ülkede kıyamet koptu kotayı %5 düşürdüler iç piyasanın ihtiyacı olacak ürünü bosnadan 0 gümrükle ithal etme izni veren ekonomi bakanlığı başka bir ülkenin bakanlığımı glikozu üretecek milli ve yerli tesisler varken bunları gözardı edip ithalat yolu açmak ve ülkenin dövizinin dışarı çıkmasını sağlamak döviz kurlarını etkilemezmi sn cumhurbaşkanımızın bu kararlardan ne kadar haberi var
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR