Dolar 10 dakikada 6 kuruş birden düştü!

Dolarda bugün çok hızlı hareketler yaşanıyor. Güne 4.32 TL seviyelerinden başladıktan sonra 4.37 liranın üzerine çıkan dolar, dakikalar içerisinde 4.28 TL'li seviyelere geriledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2018 11:53 GÜNCELLEME 09.05.2018 11:54 EKONOMİ
Dolar 10 dakikada 6 kuruş birden düştü!
Dolar 10 dakikada 6 kuruş birden düştü!

Dolarda bir süredir devam eden yüksek seyir, dün ABD Başkanı Trump'tan gelen 'İran'la nükleer anlaşmadan çekiliyoruz' açıklaması ile yeni zirvelere ulaştı. Gece uluslararası piyasalarda 4.33 TL'ye ulaşan dolar sabahki işlemlere de 4.32-4.33 TL aralığından başladı.

Ancak döviz üzerindeki stres doları saat 10.00 itibariyle 4.37 TL'nin üzerine çıkardı. Bu seviyeden sonra Merkez Bankası'dan yükselişe karşı olarak TL döviz depo ihale tutarının 1.25 milyar liradan 1.5 milyar dolara çıkarılması yönünde bir hamle geldi. Bu hamle ile yükseliş dururken dolar kuru 4.34 TL'de dengelendi.

 

 

Hemen arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi kurmaylarını Beştepe'de toplayacağına ilişkin haberle birlikte kurda hızlı bir düşüş görüldü. Dolar dakikalar içerisinde 4.28 TL'li seviyelere geri döndü.

Dolar sadece 10 dakika içerisinde 6 kuruş birden gerilemiş oldu.

Dolar saat 11.30 itibariyle ise 4.2782 TL'den el değiştirirken, euro 5.0681 lira oldu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • hamid 5 yıl önce Şikayet Et
    ihracaat yapmamız lazım ki çalışmamızın emeğini hep birlikte kazanalım. Bir de yerli ürün kullanalım, uzun vade de yatırımlar yapılmalı teşvik zengine değil fakire de teşvik verilmeli ki fakirde kurtulsun, varsa yok sa ağa babalara verirsen har vurup Avrupaya ithale para basar ne üretir ne de yurt içinde bırakır parayı. Faiz de düşmez, yerlide üretilmez, dolar da düşmez
    Cevapla
  • Reich 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar hesabı hareketlenen işadamları tespit ediliyor mu? bir gecede milyonlarca dolar kâr edenler. Bunlar tespit edilip takip edilmeli. neye kime hizmet ediyor bunlar?
    Cevapla
  • erkan bulut 5 yıl önce Şikayet Et
    spekülatif vatandaşımız itibar etmesin....
    Cevapla
  • İgnorant 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika savaşa giriyor dolar artıyor. biz operasyona giriyoruz dolar artıyor. nasıl iş bu savaş ortamında dolar değer kaybetmesi gerekmez mi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR