Bardak kırdı züccüciye fuarı kurdu

ZÜCHEX, 22-26 Ağustos 2007'de 18’inci kez zücaciye, hediyelik eşya ve elektrikli ev aletleri sektörünü Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bir araya getiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2007 15:19 GÜNCELLEME 13.08.2007 15:19 EKONOMİ
Bardak kırdı züccüciye fuarı kurdu
Bardak kırdı züccüciye fuarı kurdu

Dünyanın en büyük 4. fuarı olan ZÜCHEX, 22-26 Ağustos 2007’de 18’inci kez zücaciye, hediyelik eşya ve elektrikli ev aletleri sektörünü Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getiriyor. 60 bin metrekare alanda 500 firmayı ağırlayacak olan 18. ZÜCHEX Fuarı (Uluslararası Zücaciye&Hediyelik Eşya ve Elektrikli Ev Aletleri Fuarı) 2 milyar dolarlık sektörün üretim ve model stratejisinin belirlenmesine öncülük ediyor.

Bardak kırdım, fuarcı oldum
Dünyanın en büyük 4. fuarı olan ZÜCHEX, bir bekar evinin dağınık mutfağında kurulan hayalle ortaya çıktı. ZÜCHEX’in hayalini 1995 yılında bekar mutfağında kuran gazetecilik kökenli İrfan Tıraş “Kırdığım bardak çanaklar beni bu sektörün içine itti.
Hergün girdiğim mutfakta o gün de bir bardak kırıldı. Sektörel yayıncılık yapıyorduk. O an aklıma acaba zücaciyeciler neler yapıyor, sorusu geldi. Zücaciyeyle alakam evdeki bardaktan çanaktan öteye gitmezdi. Zücaciye kavramını araştırdım. Ardından yaptığım araştırmalarla önce sektöre yönelik bir zücaciye dergisi çıkardık. Sonra ise fuarcılığa adım attık. Bekar mutfağımda her gün bardak çanak kırarken, şimdi 18’incisini düzenleyeceğimiz ZÜCHEX’te tek bir zaiyatımız yok. O kadar profesyonelleştik ki fuar kurulurken ve toplanırken kırılan tek bir bardak yok” dedi.
ZÜCHEX Fuarı bir başarı hikayesi

ZÜCHEX Fuar Komitesi Başkanı İrfan Tıraş, 1995 yılında Zücaciye Dergisi’ni çıkardıktan sonra yurtdışında gezdiği bir fuarı örnek alarak ilk adımını attı. 1997 yılında Mecidiyeköy’de 2 bin metrekare alanda 40 firmanın katılımıyla ilk ZÜCHEX fuarı açıldı. Şu anda ise 60 bin metrekare alanda 25’i yabancı tam 500 firma ZÜCHEX’e katılıyor.

İrfan Tıraş, o yılları ve ZÜCHEX’in gelişimini şöyle anlattı: “Anadolu’daki esnaf, tüccar her ay İstanbul’a gelip yeni ürün takibi yapamıyordu. İki ayda bir çıkardığımız dergi adeta rehber niteliğinde, yenilikleri anlatıyordu. Bu arada zücaciye sektörünün yurt dışındaki durumunu inceledik. 1996 yılında Almanya’daki dünyanın en büyük ev eşyaları sektörünün fuarını gezdim, inceledim. Türkiye’de neden olmasın, dedik.
Yaptığımız araştırmalar sonucunda ilk ZÜCHEX’i açtık. Ardından gelen taleplerle yılda iki kere fuar düzenlemeye başladık.

2 bin metrekareden 60 bin metrakare alan büyüklüğüne ulaşarak büyüyen bir fuar daha yok. Bir marka olan ZÜCHEX, Avrupa’da üçüncü, dünyada dördüncü büyük fuar. Ancak bu günlere kolay gelmedik.

Dünyanın 25 ülkesindeki fuarlara katılıp, tanıtım gezileri yapıyoruz. Yabancı işadamlarıyla toplantılar düzenliyoruz. Her sene dünyanın çeşitli ülkelerinden 50 bin ziyaretçiyi ağırlıyoruz. İlk fuarda adı sanı duyulmamış firmalar varken şimdi ise dünyaca ünlü Alman firması Robert Thomas, İtalyan firmaları Ballarini ve Happyflex bizim fuarlarımızı kaçırmıyorlar.

Rortahaber.com

YORUMLAR 1
  • ismail ___ 18 yıl önce Şikayet Et
    . Şu cümle gerçekten ilginç değilmi: O kadar profesyonelleştik ki fuar kurulurken ve toplanırken kırılan tek bir bardak yok” dedi. Demek bu konuda profesyonelleşmek bu! :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR