Başdanışmandan faiz açıklaması!

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda 7 Haziran'a işaret etmediğini, düşük faiz vurgusunun daha ileriye dönük bir hedef olduğunu ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2018 15:53 GÜNCELLEME 15.05.2018 15:53 EKONOMİ
Başdanışmandan faiz açıklaması!
Başdanışmandan faiz açıklaması!

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'de Bloomberg kanalı ile yaptığı mülakatla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Ertem yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin düşürülmesi konusundaki görüşlerinde bunun piyasa koşullarında ve gerekli şartların sağlandıktan sonra olacağını belirtti. Düşük faiz gerekli şartlar sağlandıktan sonra hedeftir, faiz talimatla düşmez, Erdoğan'ın da vurguladığı üzere koşullar oluştuğunda düşer" dedi. Ertem, TCMB'nin elindeki araçları gerektiğinde kullanmakta özgür olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın da görüşü bu yönde" ifadelerini kullandı.
 
Cemil Ertem, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz vurgusu 7 Haziran'a (PPK) değildir, cumhurbaşkanının söylediği faizlerin bir hedef olarak düşürülmesi gerekliliğidir" değerlendirmesini yaptı.
 
Ertem, hem maliye tarafında hem de TCMB para politikası tarafında enflasyonun düşmesi konusunda gerekli adımların atılacağı görüşünü dile getirerek, "Seçimlerden sonra Türkiye'ye çok ciddi bir sermaye akışı olacaktır, kurlardaki volatilitenin seçimlerden sonra hızla geriye geleceğini göreceğiz" şeklinde konuştu.
 
İngiltere'de iş/finans çevreleriyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği bilgisini paylaşan Ertem, "Katılımcılarda Türkiye'nin gidişatına ilişkin tereddüt görmedim" dedi.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Gercegin Sesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Faiz bir sebeb degil sonuctur ulkede tarim sanayi üretimi iyiyse işsizlik dusukse dış borç azsa zaten faiz otomatik olarak dusecektir
    Cevapla
  • musaa 5 yıl önce Şikayet Et
    talimatla düşmezmiş. ben olsam talimatla düşürürdüm. yalnızca bir günde MB'nin kararıyla 4,50'den 11e çıkabiliyorsa, demek ki aynı şekilde düşebilir de
    Cevapla
  • Fatih bulut 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizler Türkiye de çok yüksek. Önlem alınmalı, bankaların isyatifine bırakılmamali.
    Cevapla
  • cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    60 ay kredi banka vermiyor .
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüketici kredisi faizleri çok yüksek. Konutta olduğu gibi ihtiyaç kredi faizleri de indirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR