Piyasalara güven veren 3 adım

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya Londra'da 5 kritik toplantı birden yaptı. Toplantılarda yatırımcı ve finans kuruluşları temsilcilerine Merkez Bankası'nın özgür ve gerektiği an harekete geçebileceğine yönelik iki önemli mesaj verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2018 09:28 GÜNCELLEME 30.05.2018 09:28 EKONOMİ
Piyasalara güven veren 3 adım
Piyasalara güven veren 3 adım

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya İstanbul'daki toplantıların ardından dün akşam bu sefer de Londra'da yatırımcı ve finans kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya katılan fon yöneticileri Şimşek ve Çetinkaya'nın mesajlarının TCMB'den gelen hamleler gibi yatıştırıcı olduğunu belirttiler.

 

EN AZ 5 TOPLANTI

Fon yöneticilerinin verdiği bilgiye göre Bank of America Merrill Lynch'in Londra ofisinde dün en az beş toplantı düzenlendi.

SAKİN TOPLANTI

Toplantılar sakin bir ortamda geçti. Kaynaklar ana konulardan birinin de merkez bankasının faiz çerçevesinde sadeleşme olduğunu ifade ettiler.

ÖZGÜR VE HAREKETE HAZIR

Şimşek ve Çetinkaya Londra görüşmelerinde yatırımcı ve fon yöneticilerine merkez bankasının TL'yi savunmak için gereken özgürlüğe sahip olduğunu ve gerektiğinde harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR