Çin ve Hindistan'ı geride bıraktık!

Bakan Elvan, "Bu büyüme dünyanın ikinci hızlı büyüyen ülkesi konumuna getiriyor Türkiye'mizi. Gelişmiş ülkelerin büyüme hızı 1,9. Avrupa'nın büyüme hızı 2,2. Bunun özeti şu; biz gelişmiş ülkelerin en az 3-4 katı hızla büyüyoruz. Çin ve Hindistan'ı bile solladık." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2018 16:06 GÜNCELLEME 11.06.2018 16:07 EKONOMİ
Çin ve Hindistan'ı geride bıraktık!
Çin ve Hindistan'ı geride bıraktık!

Elvan, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Silifke-Mut ilçeleri arasında yapımı süren tünel inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Elvan, burada yaptığı açıklamada, projede 10 tünel ve 10 viyadük olacağını ve 1,5 milyar liralık büyük bir proje olduğunu söyledi.

Projenin tamamlanmasıyla Silifke-Mut arasının 20 dakikaya düşeceğini aktaran Elvan, şöyle konuştu:

 

 

"Şu anda 5 tünelde çalışmalara devam ediyoruz. 2 tünelimizi bu yıl sonu itibarıyla açmayı planlıyoruz. Aşağı yukarı bitmek üzereler. Diğer tünellerde ise çalışmalar sürüyor. Bu proje bizim için son derece önemli. Özellikle Orta Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan önemli bir arter. Taşucu Limanı başta olmak üzere bu tünelin ve yolların yapılmasıyla birlikte, kısa sürede limana Konya'dan, Karaman'dan, Ankara'dan yatırımcılarımızın, sanayicilerimizin, üreticilerimizin, ihracatçılarımızın ulaşma imkanı olacak. Bu büyük ve devasa bir proje. Bu nedenle kısım kısım açacağız. 2021 yılına kadar da projeyi tamamıyla bitirmeye çalışacağız."

- "Biz gelişmiş ülkelerin en az 3-4 katı hızla büyüyoruz"

Daha sonra Mut ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir düğün salonunda bir araya gelen Elvan, burada yaptığı konuşmada da ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin dışarıdan onca saldırı ve uğraşlara rağmen büyüyüp güçleneceğini ve küresel bir güç olacağını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"En ufak bir kaygınız olmasın. Bakınız bugün sabah 2018 yılı ilk 3 ayın büyüme rakamı açıklandı. 2018 yılının ilk 3 ayında yüzde 7,4'lük bir büyüme gerçekleştirdik. Bu büyüme dünyanın ikinci hızlı büyüyen ülkesi konumuna getiriyor Türkiye'mizi. Gelişmiş ülkelerin büyüme hızı 1,9. Avrupa'nın büyüme hızı 2,2. Bunun özeti şu; biz gelişmiş ülkelerin en az 3-4 katı hızla büyüyoruz. Gelişmekte olan ülkelerden de daha hızlı büyüyoruz. Büyümede Çin ve Hindistan'ı bile solladık. Onların büyüme hızları da oldukça yüksek. Büyümenin kalitesine baktığımızda acaba bu büyüme sağlıklı bir büyüme midir? Baktığımızda şu resmi görüyoruz. Üretim yönü itibarıyla hem tarım sektörümüzün hem hizmetler sektörümüzün hem de imalat sanayimizin büyümeye katkısı var. Yani tüm sektörlerin büyümeye pozitif bir katkısı var. İlk çeyrekte sanayimiz yüzde 8,8 oranında büyüdü. Talep yönüyle baktığımızda sabit yatırımlarımız yani yatırımlarımızın büyümeye katkısı son derece yüksek ve ilk çeyrekte yüzde 9,7 oranında sanayimiz büyüdü."

Elvan, makine teçhizat yatırımlarında yüzde 7'lik bir artış söz konusu olduğunu, bunun büyüme potansiyelini daha da artıracağını kaydetti.

Birkaç gün önce dünyanın en önde gelen Alman dergilerinden birinin 4 lideri kapak yaptığını anımsatan Elvan, "Trump, Putin ve o 4 liderden birisi adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan. Ne diyorlar biliyor musunuz? 'Dünyaya yön veren 4 lider' diyorlar. Onca algı operasyonlarına rağmen, onca uğraşlara rağmen Allah'a çok şükür yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Elvan, Türkiye'nin önünü kesme adına önemli girişimler olduğunu, ülkenin bölünmeye, parçalanmaya çalışıldığını, bunun için terör örgütlerinin devreye sokulduğunu ancak başaramadıklarını söyledi.

YORUMLAR 3
  • ssss 5 yıl önce Şikayet Et
    yersen
    Cevapla
  • Saremdan 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet geride bıraktık.1603 liraya ay sonu gelmiyor bile.ben araba almaktan,balık yemekten,biftek,antrikot yemekten,restourant a gitmekten,4000-5000 liralık telefon kullanmaktan bahsetmiyorum.iyiki hesap günü var.yüzbinlere bunu revâ görenlere söylüyorum.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bedava çalışıyor. Eziyeti çeken biziz bizden 3 kat fazla kar yapan sömürgeci ülkeler. Senden alıyor marka diyor 20 misline başkasına hatta bize satıyorlar. Vahim çok vahim. Türkiye DAĞITIM MERKEZLİ ticaret yapması gerek. Gurbetçilere teşvik verilip dev şirketler kurmalı. Yaşadığı en iyi onlar bilir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR