Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Orta vadeli bir perspektifle enflasyon ve cari açık gibi sorunlar kökten çözülür." değerlendirmesini yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2018 20:48 GÜNCELLEME 03.07.2018 20:49 EKONOMİ
Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, orta vadeli bir perspektifle enflasyon ve cari açık gibi sorunların kökten çözülebileceğini belirterek, yeni hükümetin para, maliye, makro-ihtiyati politika setini daha da güçlendirerek ekonomide başlayan yeniden dengelenmeyi sürdürmesi, yapısal reformları önceliklendirmesi ve dış kaynağın girişiyle yumuşak inişin mümkün olabileceğini bildirdi.  

'22 TRİLYON DOLARA ÇIKACAK'

Bir takipçisinin sorusu üzerine dış kaynakla IMF'yi kastetmediğini vurgulayan Şimşek, 2018 yılında toplam küresel tasarrufların 1,5 trilyon dolar artarak 22 trilyon dolara çıkacağına dikkati çekti. 

 

 

Şimşek, sermayenin her zaman güvenli liman arayışında olduğuna işaret ederek, küresel dolar likiditesinin azaldığını ancak güçlü hikayesi olan ülkelere kaynak akışının devam ettiğini, Türkiye'nin orta ve uzun vadeli görünümünün de pozitif olduğunu belirtti. 

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz kaynakları maalesef 1980 bu tarafa hovardaca harcandı... Her türlü Yatırımlar moda akımı belirli sektöre bir mala ve ürüne dönük yoğunlaşıldı.. Dünya gazetesinin manşetini Dün gibi hatırlıyorum.. K.Maraş ve Çorlunun en değerli tarım arazilerine her tarafını fabrika çevirdiler… Orta vadede açılan yerlerin % 80 5 yıl içinde kapandı… Bir dönem tekstil boyama fabrikaları moda idi.. Şimdi moda akım Bina İnşaat ve beton… Bununda sonu inş. Örnekteki gibi gibi olmaz…
    Cevapla
  • B.Emirhan 5 yıl önce Şikayet Et
    insanları yeteneklerine göre üretici haline getirin ve teşvik edin üretim olmazsa ihracaat olmaz ithalat çoğalır ve çöküş kaçınılmaz olur köy yaşantısını cazip kılın bazı ailelere şehre uzak noktalarda köyler kurun bu kişiler sığınmacı aileler bile olabilir bölge bölge destek veriilebilir...bazı bölgeler tarımda bazı bölgeler hayvancılıkta bazı bölgeler sanayi de bazı bölgeler teknoloji de bazı bölgeler turizmde teşvik edilir sıkı takip edilebilirse ülkemizde ekonomi düzelir
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    ekonominin düzelmesine imkan yok bunu yapamazlar.her vatandaşın evine ayda 10.000 tl girse siz çöpleri toplayacak,evinizi temizleyecek,hastanıza bakacak ,alt kademe işleri yapacak insan bulamazsınız.10 liranın 9 lirasını ağalar,1 lirasını marabalar paylaşacak.kapitalist sistem bunu gerektiriyor.onun için İslami sisteme geçilmeli.
    Cevapla
  • vatandaş. 5 yıl önce Şikayet Et
    yüksek kiralara çare bulunmadığı sürece,hiç bir sektör ilerlemez.bir kişiye 9 pul,dokuz kişiye 1 pul.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Orayı burayı satarak bu devlet dönmez. Üretim yok. Üretim olsa eyvallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR