İran'dan yeni hamle! Başkanı değişti

İran`da Merkez Bankası başkanlığına Veliyullah Seyf`in yerine Abdunnasır Himmeti getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2018 12:17 GÜNCELLEME 25.07.2018 12:19 EKONOMİ
İran'dan yeni hamle! Başkanı değişti
İran'dan yeni hamle! Başkanı değişti

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında başkent Tahran'da toplanan  Hükümet Heyeti üyelerinin aldığı kararla İran Merkez Bankası Başkanlığına  Abdunnasır Himmeti atandı.

Yasa dışı faaliyet gösteren finans kuruluşlarına karşı verdiği  mücadele dolayısıyla Seyf'den övgüyle söz eden Ruhani, Merkez Bankası'nın yeni  başkanı Himmeti'ye çalışmalarında para politikası, dünya bankalarıyla iyi  ilişkiler kurma, finansal anlaşmaların yapılması ve döviz rezervinin korunması  gibi konulara öncelik vermesi tavsiyesinde bulundu.

 

 

İran'daki muhafazakarlar ülkedeki ekonomik krizden Ruhani hükümetini  sorumlu tutuyor. Bu adımıyla Ruhani, bir süredir eleştiri konusu olan ekonomi  ekibinde ilk değişikliği yapmış oldu.

Ruhani'yi destekleyen bazı reformistler her ne kadar Cumhurbaşkanı'nın  ekonomi yönetiminde zaafları olduğunu söylese de asıl sorunun idari değil yapısal  olduğunu ileri sürüyor.

ABDUNNASIR HİMMETİ KİMDİR?

İran'da özel sigortacılığın mimarı olarak bilinen Himmeti (61),Londra  Üniversitesinde  ekonomi doktorası aldı. Tahran Üniversitesi İktisat Fakültesi  Öğretim Üyesi Himmeti, 12 yıl İran Merkez Sigortası Başkanı olarak görev yaptı. 7  yıl Sina Bankası Genel Müdürlüğü yapan Himmeti, daha sonra İran Milli Bankası  Genel Müdürü olarak çalıştı. Himmeti, Ruhani hükümeti sonrası 5 yıl İran Yüksek  Ulusal Güvenlik Konseyi Ekonomi Komitesi üyesi oldu.

YORUMLAR 1
  • Cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    Nedense bütün merkez bankalarının yöneticileri Londra da eğitim almışlar. Enteresan bir tesadüf.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR