IMF'den Türkiye açıklaması! 'İşaret yok'

Dolar /TL kurunun en son 5.42'yi görmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili olarak Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2018 10:15 GÜNCELLEME 08.08.2018 10:42 EKONOMİ
IMF'den Türkiye açıklaması! 'İşaret yok'
IMF'den Türkiye açıklaması! 'İşaret yok'

Mail yoluyla Bloomberg News'in sorularına yanıt veren kurum, "Türkiye'nin IMF'ye fon başvurusuna dair işaret yok" dedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

 

"Türkiye hükümetinden mali yardım isteme niyetinde olduklarına dair bir işaret almadık. Türkiye ile ilgili görüşlerimizi 4. bent raporu ile belirtmiştik."

YORUMLAR 93 TÜMÜ
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tehdit. Ya biz IMF'den yardım adı altında borç alırsınız ya da doları yükseltiriz. Sizi öyle yiyemezsek böyle yeriz, demek istiyor. Tefeci yamyam, tehdit ediyor...
    Cevapla
  • Aspirin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yamyamlar dünyası IMF dünyanın en büyük mafyası yamyamııdır Allahım bu yamyamlar muhtaç etme
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Döviz kurlarının yükselmesinin kesmenin en hızlı yolu. İthalatı azaltmaktan geçer. Misal bir ülke bizden yüz milyon dolarlık mal alıyorsa, o ülkenin maksimum yüz milyon dolara kadar mal satışını izin verilmeli. (Kısaca kota uygulaması olmalı Amerikadaki gibi.) - yada şöyle düşünebilirsiz İthal mal almakla dolar almak arasında fark yok. aracı kurumda yurtdışına ödemeyi dolarla yapıyor.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcular çok bilgili olduklarından Çin'den gelecek parayı imfye tercih ediyor. Bu cümle IMF iyi demek değil. Çin doğu Türkistan daki Müslümanlara neler yapıyor görüyoruz. Ayrıca babasının hayrına vermiyor krediyi? Son olarak Çin'den gelecek para inşaata gömülmesin ki bu durumlara tekrar gelmeyelim diyeceğim ama hala inşaat sektörünü canlandırmaya yönelik adımlar atılıyor.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye altın stoğunu bozdurup piyasadan tl çekmeli piyasadan çekilen para satılan altın tutarında elde tutulmalı piyasalar durulunca tekrar altına dönmelidir. Böylece düşük kotasyonlarda tl nin oynanmasının önüne geçilebilir. saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR