Nestle ile Starbucks'dan dev anlaşma

İsviçreli gıda devi Nestle ile dünyanın en büyük kahve zincirlerinden olan Starbucks arasında bir süredir devam eden lisans anlaşması görüşmeleri olumlu sonuçlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2018 10:24 GÜNCELLEME 28.08.2018 10:24 EKONOMİ
Nestle ile Starbucks'dan dev anlaşma
Nestle ile Starbucks'dan dev anlaşma

Her iki şirketten yapılan ortak açıklamaya göre Nestle bundan sonra dünya genelinde Starbucks'ın ürünlerini pazarlayacak. Her iki şirket arasındaki lisans anlaşmasının bedeli ise 7.15 milyar lira olarak açıklandı.

Anlaşma uyarınca Nestle, Starbucks ürünlerini Starbucks mağazaları dışında pazarlama hakkı kazanmış olacak. Bunun yanı sıra, Starbucks bünyesindeki 500 personel de Nestle kadrosuna transfer olacak.

 

Anlaşmaya göre, Nestle, yıllık satışları 2 milyar dolar değerinde olan ABD merkezli Starbucks'a nakit olarak 7.15 milyar dolar ön ödeme yapacak. Nestle, anlaşmanın, şirketin hisse başına karına ve 2019 itibarıyla gerçekleşecek organik büyüme hedeflerine olumlu bir katkı yapmasını bekliyor.

Öte yandan konuyla ilgili olarak Starbucks tarafından daha önce yapılan açıklamada, anlaşma ile elde edilen kazancın hisse geri satın alımlarını hızlandırmada kullanılacağı belirtilmişti. Şirket, geri alımlar ve temettü ödemeleri vasıtasıyla 2020 mali yılının sonuna dek yaklaşık 20 milyar dolar seviyesinde gelir getirmeyi öngörüyor.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 1
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzak dur ey müslüman kardeşim...anladın sen onu !
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR