Mobius: Faiz artırmak bir çözüm değil

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Merkez Bankası'nın 6.25 puanlık faiz artışının yatırımcıların güvenini artırmayacağını söyledi ve bunun bir çözüm olmadığına dikkat çekti

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2018 17:32 GÜNCELLEME 14.09.2018 17:32 EKONOMİ
Mobius: Faiz artırmak bir çözüm değil
Mobius: Faiz artırmak bir çözüm değil

CNBC'ye konuşan Mobius, Türkiye'nin, Arjantin'in geçen ay yaptığı 15 puanlık faiz artışının sonuçlarını incelemesi gerektiğini söyledi.

Mobius, "Çözüm, sadece yabancı yatırımcının değil yerli yatırımcının da güvenini kazanmak. Güven kazanmak için bütçeleri dengeleyecek politikalar izlenmesi gerekiyor" dedi.

 

Mobius, Türkiye'nin bir diğer gelişmekte olan ülke olan Arjantin'i izlemesi gerektiğini söyledi ve ekledi, "Faiz artışı yeterli olmayacaktır, bunu çeşitli örneklerle gördük. Arjantin bu konuda güzel bir örnek, yatırımcılar hükümete güvenmiyorsa faiz artırmanın bir önemi yok" dedi.

Mobius bunun yanında, Türkiye gibi, finansal reformların yapıldığı ülkelerde yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi; ancak, bu reformlar uygulamaya geçene kadar beklemek gerektiğini ekledi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • cacuni 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bizm merkez bankasi ne is yapiyor faiz yükselmekle yatirimlari azaltir kim bu faizle para alir örnek ben 200 bin tl kredi cekmek istiyorum bir daire almayi düsünüyordum hesaplatirdim 200 bin tl 10 sene geri ödemeli bana cikan hesap 5500 aylik kredi ödeyecegim börcum bitiminde geriye 634 bin lira geri ödemem lazim kisacasi 200 bin lira krediye 434 bin lira faiz ödemem kerekirmis bu fiyata nasil ben daire alayim merkez bankasi sen ne diyorsun.
    Cevapla
  • ÜNAL 5 yıl önce Şikayet Et
    faizi hükümet yapmadı. abd ve ingilize çalışan sözde bağımsız merkez bankası yönetimindeki kılıçdaroğlu zihniyetli bürokratlar yaptı. erdoğan yönetimin başı olarak bu faizi yükseltenlere veryansın ediyor. sözde bağımsız denen merkez bankası abd ve ingiltereye çalışıyor. açık ve net.
    Cevapla
  • servuzi 5 yıl önce Şikayet Et
    hani türkiyenin merkez bankasi bagimsizdi siyonistler faizi artirin deyince iki seferde artirilacak faiz oranini bir seferde artirdi yatirimcinin güveni kalmiyor fiaiz artirmakla sorun cözülmüyor olan gene fakir fukaraya oluyor ey merkez bankasi sen kime calisiyorsun senin sahibin türkiyemi yoksa siyonistlermi sayin baskanin dedigi gibi sabrinda sonu var böyle merkez bankasinda keleler ucmasi lazim yoksa sanayide büyük sorunlar olur.
    Cevapla
  • 777 5 yıl önce Şikayet Et
    doğru kardeşim.
    Cevapla
  • malatyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    yani diyor ki ımf den borç alın ve emri altına girin ki gelelim...
    Cevapla
  • IMF ile Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    IMF ile ilk stand-by (kredi desteği) anlaşmasını 1961 yılında yapan Türkiye, bugüne kadar toplamda 19 kez bu anlaşmayı yaptı. Toplamda 50 milyar dolarlık kredi anlaşması yapan Türkiye, özelleştirme, işgücü piyasasının esnekleştirilmesi ve sermaye piyasalarında serbestleşme gibi IMF taleplerini yerine getirdi. Ancak SEKA örneğinde olduğu gibi özelleştirmeler, Türkiye’nin dışa bağımlılığını artırarak yüksek cari açık ve dolayısıyla yüksek dış borç sorunlarını daha da ağırlaştırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR