Bakan açıkladı! Sondaj gemisi göreve başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Fatih gemimiz önümüzdeki birkaç ay içerisinde ilk sondajını gerçekleştirmek için Akdeniz’de göreve başlayacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2018 11:09 GÜNCELLEME 20.09.2018 12:07 EKONOMİ
Bakan açıkladı! Sondaj gemisi göreve başlıyor
Bakan açıkladı! Sondaj gemisi göreve başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den açıklamalar; 

* Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin onay vermediği hiçbir projenin oldu bittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz, KKTC'nin adil ve eli pay almadığı bir sisteme geçit vermeyeceğiz.

 

 

 * Biz hep şunu dedik. Petrol varsa bulacağız. Daha fazla arama ve sondaj yapacağız. Buradan hareketle hidrokarbon arama ve üretiminin artırılması için son dönemde önemli adımlar attık.

 * Fatih, önümüzdeki birkaç ay içerisinde ilk sondajını gerçekleştirmek için Akdeniz’de göreve başlayacak. İkinci sondaj gemimizin alımı için de çalışmalara başladık.

 * Son 16 yılda petrol arama ve üretim faaliyetlerine 10 milyar dolar harcadık. Bunun yüzde 50’si, Türkiye Petrolleri’nden, yüzde 50’si ise yerli ve yabancı yatırımcılarımızdan geldi.

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Hadi hayırlısı.
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne petrolmus arkadaş çevremizde heryerden petrol fışkırıyor denizlerde bile ama ne hikmetse birtek turkiye de fışkırmiyor..
    Cevapla
  • umk44 5 yıl önce Şikayet Et
    inşeALLAH vatana millete hayırlı olur diyelim
    Cevapla
  • nurettin demirci 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah doğal gaz ve petrol buluruz da bu konularda dışarıya para kaptırmayız. diğer enerji kaynakları rüzgar ve güneş enerjisine de gerekli önemi verelim. hibrit (dizel+ elektrik batarya ) lokomotif v.b çalışmalara hızla devam edelim.
    Cevapla
  • Ramazan bey, 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, 19 Eylül 2018 tarihli haberlerde, Mısır ile Kıbrıs Rum Kesiminin doğalgazın Mısır'a aktarılması konusunda uluslarlararası kurallara aykırı şekilde anlaşma yaptıklarını okuduk. Biz de Türkiye olarak eğer sondaj gemimiz sondaja hazır halde, konjonktörde uygun ise bu konularda sıcağı sıcağına elimizi çabuk tutup, birkaç ay sonra değilde biran önce sondaja başlanılmasının ülkemiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Saygılar sunar, Başarılar dilerim.
    Cevapla
  • hayrettin çelikel 5 yıl önce Şikayet Et
    aynı fikirdeyim. gerekirse sondaj gemileri kiralayalım. akılcı bir yap işlet devret ile de onlarca sondaj yapılabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR