ASELSAN'dan sürpriz imza! İmzalar atıldı

ASELSAN yaptığı yeni işbirliği ile savunma sanayinde elde edilen mühendislik birikimini ve teknolojik altyapısını sağlık alanında Türkiye'nin hizmetine sunmayı, yüksek teknolojili tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere Türkiye'nin tıbbi cihazlardaki katma değerini arttırmayı amaçlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2018 10:42 GÜNCELLEME 09.10.2018 10:43 EKONOMİ
ASELSAN'dan sürpriz imza! İmzalar atıldı
ASELSAN'dan sürpriz imza! İmzalar atıldı

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN, ileri teknoloji tıbbi cihazlar üretmek için İstanbul Aydın Üniversitesi Biocube ile işbirliği protokolü imzaladı. 

Yerli ve milli ürünler ülkemize kazandırılacak 

 

 

İAÜ, Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi aracılığı ile sağlıkta yerli ve milli ürünlerin ülkemize kazandırılmasını hedefliyor. Bu sebeple, Nisan 2018’de Biocube İstanbul Sağlık İnovasyonu ve Girişimcilik Merkezini kurdu. Böylece ülkenin stratejik gereksinimlerinden olan sağlık teknolojileri alanında tarafların bilgi, deneyim ve uzmanlıklarından yararlanılması ve birlikte çalışmaların yürütülmesi planlanıyor. 

İAÜ, ASELSAN’a akademik destek sağlayacak 

ASELSAN, sağlık teknolojileri alanında ihtiyaçları ve taleplerini İAÜ BioCube iletecek, İAÜ BioCube ulusal ve uluslararası proje, inovasyon ve iş fikirleri çağrılarını toplayarak, fikirlerin geliştirilmesi, olgunlaştırılması ve hayata geçirilmesi sürecinde ASELSAN’a akademik destek sağlayacak. 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR