Taşerona kadro müjdesi

KİT’lerde çalışan taşeron işçilere kadro yolu açıldı. 4 Aralık 2017 itibarıyla 2 yıl kesintisiz olarak çalışmış ve halen çalışanlar sınavı geçerse kadroya geçecek

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2018 06:04 GÜNCELLEME 19.10.2018 06:04 EKONOMİ
Taşerona kadro müjdesi
Taşerona kadro müjdesi

Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) çalışan taşeronlara kadro müjdesi geldi. Kadro, KİT'lerin 2019 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programı'na da alındı.

SINAV YAPILACAK
Buna göre, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 itibarıyla 2 yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) çalışmış ve çalışmaya devam edenlere kadro yolu açılacak. Kadro için sınava girilecek. Söz konusu kişiler, sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilecek. Taşeronların kadroya alınmasında KİT ve ilgili bakanlığın ihtiyacı göz önüne alınacak. KİT'ler sadece mevsimlik işlerde veya kampanya işlerinde geçici işçi çalıştırabilecek. KİT'lerin tüm işletmecilik faaliyetlerinde verimliliği ve kârlılığı artıracak tedbirler alınacak..

YORUMLAR 1
  • İlbank tam kamu 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanlar taşeron...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR