Engelli, yaşlı ve dar gelirliye konut

Engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışma yapılacak. Her ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2018 12:47 GÜNCELLEME 03.11.2018 12:47 EKONOMİ
Engelli, yaşlı ve dar gelirliye konut
Engelli, yaşlı ve dar gelirliye konut

Çok sayıda sosyal projenin öne çıktığı Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Programı’nda, toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin barınma ihtiyacına yönelik hedef ve tedbirler de yer aldı. Çalışmada her ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve ihtiyaçlar belirlenecek.

81 il için çalışma var

 

Akşam'ın haberine göre;Böylece 81 il ölçeğinde Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi oluşturulacak.

Projelerde, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirli gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin barınma ihtiyaçlarına öncelik tanınacak. Yaşlı ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak tüm detaylar yer alacak. Üniversite bölgelerinde ise öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik projeler öne çıkacak.

Çevre dostu yapılar

Kentsel dönüşüm çalışmalarında her bölgenin sosyal, kültürel, tarihi ve geleneksel özellikleri gözetilecek. Sağlıklı, engelsiz, güvenli, çevre ve çocuk dostu konut alanları geliştirilecek. Hazırlanacak raporlar, yerel yönetimlere rehber oluşturacak.

YORUMLAR 1
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef konut almak hala en büyük sorunumuz. Gelir düzeyim asgari ücretin dört katından aşağı hiç düşmedi ama 30 senede zar zor bir ev alabildim. Çocuklara ev almak için yırtınıyoruz. En az üç çocuk bu ülkenin büyümesi için şart. Fakat konut sorununun halledilmesi lazım. Kira ile üç çocuk yetiştirmek nerede ise imkansız. Bir şey isterken , uygun şartları sağlamak lazım. TOKİ ilk başlarda umut idi ama sonradan Emlak fiyatlarını TOKİ uçurdu ve müteahhitleri zengin etti. Vatandaş hala kirada.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR