Erdoğan'dan önemli kırmızı et açıklaması!

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı et fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balans ederiz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2018 13:20 GÜNCELLEME 06.11.2018 15:04 EKONOMİ
Erdoğan'dan önemli kırmızı et açıklaması!
Erdoğan'dan önemli kırmızı et açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasına, AK Parti'nin 17 yılda yaptığı icraatlara değinerek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvan ithali ile ilgili ise, "Kısa zamanda hayvan ithaline ihtiyacımız olmayacak" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İTHALATA İHTİYACIMIZ KALMAYACAK

Tarım kesimine verdiğimiz destek ödemelerini yıllık 1,9 milyar liradan 15 milyar liraya çıkardık. Böylece genel bitkisel üretimi yıllık 98 milyon tondan 115 milyon tona yükseltmeyi başardık. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerde bu oran yüzde 40 buldu. Büyükbaş hayvan varlığımız 9,9 milyon adetten 16 milyon adetin üzerine, küçükbaş hayvan varlığımız ise 32 milyon adetten 44 milyon adetin üzerine çıktı. Kısa bir zamanda artık hayvan ithalatına da ihtiyacımız olmayacak. 

PİYASAYI BİZ BALANS EDERİZ

Bütün bunlara rağmen hala ülkemizde et fiyatlarının yüksek seyretmesinin, genel refah seviyemizin artması sebebiyle talepte yaşanan yükselişle ilgili olduğunu düşünüyorum. Biz bu fiyatları bir defa şöyle rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balans ederiz. Çünkü vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. İnşallah bu meseleyi yeni dönemde kalıcı bir şekilde çözeceğiz.

 

HALKBANK SÜRECİ POZİTİF SÜRÜYOR

Erdoğan, Halkbank davası için sürecin pozitif olarak devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Trump'la telefon görüşmemizde bu konu zaten gündeme gelmişti. Şu anda Hazine ve Maliye bakanlarımız da birbiriyle görüşmelerini devam ettiriyor. Yani olumlu bir yolda o da devam ediyor" dedi. Erdoğan, hafta sonunda yaptığı açıklamada da Trump ile görüşmesinde Halkbank konusunun da gündeme geldiğini belirterek, "(Trump) 'Bu konularla ilgili bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim' dedi" ifadesini kullanmıştı.

'YAPTIRIMLARA UYMAYIZ'

ABD'nin 5 Kasım itibariyle uygulamaya başladığı İran'a yönelik yeni yaptırımlara da değinen Erdoğan  "İran'a yaptırımları doğru bulmuyoruz. Uluslararası hukuka aykırı, dünyanın dengesini bozmaya yönelik adım. Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz. Biz İran'dan 10 milyar metreküp doğalgaz alıyoruz. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız." diye konuştu.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • mst 5 yıl önce Şikayet Et
    çok ama çok pahalı.
    Cevapla
  • Köylü 5 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz et yemek için üretici desteklenmesi lazım yem fabrikaları ucuz versin buzağı doğuyor üç yıl yıyiyor beslemek kolay değil gübre mazot ucuzlasın bunlarda önemli
    Cevapla
  • idris 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi yapın daha ne bekliyorsunuz o zxman
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bencede İthal hayvan getirin?... Çünkü Üreticiler bir Kuruş bile Fiyatları indirmiyorlar?.
    Cevapla
  • isimyok 5 yıl önce Şikayet Et
    1 ayda ithal edeceğinize 2 yılda üretiriz de bari. en azından daha sonra ithal etmene gerek kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR