Yeni komite geliyor! Erdoğan devreye girecek

Ekonomide istikrar ve güvenliğini tehdit edecek riskleri önceden tespit ederek gerekli önlemlerin alınması için Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak. Komite Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olacakken, finansal sistemin bütününe sirayet edebilecek bir gelişme olması halinde devreye Cumhurbaşkanı girecek.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2018 16:31 GÜNCELLEME 01.12.2018 16:31 EKONOMİ
Yeni komite geliyor! Erdoğan devreye girecek
Yeni komite geliyor! Erdoğan devreye girecek

Finansal sistemin ekonomik büyümeyi sağlıklı şekilde desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması için sistemik risklerin yönetilmesi, finansal düzenlemelerde ve uygulamalarda uyumun sağlanması, reel sektör ile koordinasyonun artırılması yönünde iş birliğinin tesis edilmesi ve bu kapsamda ihtiyaç duyulan verilerin merkezi şekilde toplanması için gerekli faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı yönetecek

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesine üye kurum ve kuruluşlarla komitenin çalışma usul ve esasları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yönetmelikle belirlenecek.

 

Kriz anında koordinasyonu sağlayacak

Komite, finansal istikrar ve güvenliği tehdit edebilecek sistemik risklerin belirlenmesi, etkin şekilde izlenmesi ve yönetilmesi için alınabilecek tedbirlerin tespit edilmesi, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi amacıyla finansal kaynakların reel sektöre etkin şekilde dağıtılması, finansal sektörün sağlıklı gelişiminin sağlanması, sistemik risklerin gerçekleşmesi durumunda uygulanacak kriz yönetim planlarının oluşturulması gibi durumlarda kurum ve kuruluşlar arasında iş birliğini tesis ederek düzenlemelerin ve uygulamaların koordinasyonunu sağlayacak.

Her türlü bilgiyi talep edebilecek

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, görev alanıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından her türlü veri ve bilgiyi talep edebilecek.

Finansal sistemin tümünü etkileyecek gelişmede devreye Cumhurbaşkanı girecek

Finansal sistemin bütününe sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

İlgili kurum ve kuruluşlar da belirlenen tedbirleri derhal uygulamakla yetkili ve sorumlu olacak.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 1
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı Hazine bakanı varken ekstra komiteye gerek yön bence
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR