Müzekart’ın ardından Ailekart geliyor

Müze ve ören yerine bir yıl giriş imkanı tanıyan Müzekart’tan sonra şimdi de 'Ailekart’ uygulaması başlatılıyor. Aileler tek kartla indirimli tarifeyle gezebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2018 11:45 GÜNCELLEME 03.12.2018 11:49 EKONOMİ
Müzekart’ın ardından Ailekart geliyor
Müzekart’ın ardından Ailekart geliyor

Müze ve ören yerlerini tanıtmak ve müze ziyaretlerini teşvik etmek amacıyla 2017 yılında başlatılan Müzekart sistemi rekora koşuyor.

Ülke genelindeki 300’ü aşkın müze ve ören yerinin bir yıl boyunca tek kartla gezilmesine imkan tanıyan Müzekart uygulamasından, iki yılda 2 milyonun üzerinde kişi faydalandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2017 yılı içinde bir milyonun üzerinde kişi müze kart çıkardı. Bu yılın ilk 9 ayında Müzekart alan kişi sayısı da yaklaşık bir milyon oldu. Böylece iki yıllık uygulamada toplam 2 milyonun üzerinde kişi, müze ve ören yerlerini Müzekart kullanarak gezdi. 

 

İNDİRİMLİ TARİFE UYGULAMASI

Yerli ve yabancılar tarafından büyük ilgi gören Müzekart projesi, yeni projelerinin zeminini de hazırladı. Tüm müze ve ören yerlerinde geçerli olacak “Ailekart” adlı yeni bir uygulama önümüzdeki günlerde başlatılacak. Çekirdek aile fertlerinin tek kartla tüm müze ve ören yerlerini ziyaret etmelerine imkan tanıyacak olan Ailekart sisteminde indirimli tarife uygulanacak. Kültür Bakanlığı, Müzekart veya Ailekart uygulamalarından faydalanmak istemeyenlere yönelik “İndirimli tarife” günleri de başlatacak. Ziyaretçi sayılarının daha az olduğu gün ve saatlerde, müze ve ören yerlerine giriş ücretlerinde indirimli tarife uygulanacak. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR