TMSF'den Cem Uzan açıklaması!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), "Cem Uzan Paris'te davayı kazandı" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2018 15:41 GÜNCELLEME 21.12.2018 16:58 EKONOMİ
TMSF'den Cem Uzan açıklaması!
TMSF'den Cem Uzan açıklaması!

TMSF, yaptığı yazılı açıklamayla, son günlerde bazı basın yayın  organları ve sosyal medyada yer alan "Cem Uzan Paris'te davayı kazandı."  haberlerine yanıt verdi.
 
Haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer  aldı:
 "Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklama yapma zarureti  doğmuştur. TMSF tarafından, müflis T. İmar Bankası TAŞ ile ilgili olarak Uzanlar  aleyhine açılan ve kesinleşen mahkeme kararlarının Fransa'da da geçerli  olabilmesi için, işlemler başlatılmış ve Uzanların Fransa'daki mal varlıkları  üzerine ihtiyati tedbirler konulmuştur. Bunun üzerine Uzanlar, Paris  mahkemelerinde ihtiyati tedbirlerin kaldırılması ve temyiz işlemlerinin  durdurulması için girişimlerde bulunmuştur.

 

Uzanların yapmış olduğu itirazlar, hem Paris yerel mahkemeleri hem de  temyiz mahkemelerince sistematik olarak reddedilmiştir. Fransız mahkemeleri,  Uzanların mal varlığı üzerine ihtiyati tedbir ve haciz uygulanmasını talep etme  hususunda, TMSF'nin yetkili olduğu konusunda kararlar vermiştir. Gerçekleştirilen  çok sayıda ihtiyati tedbir taleplerinden sadece bir tanesi, Paris Temyiz  Mahkemesi tarafından, usuli bir eksiklik sebebiyle kaldırılmıştır. TMSF’nin  ısrarlı takibi ve yaptığı itiraz üzerine, Fransız Yüksek Mahkemesi incelemesi  sonuçlanıncaya kadar, tedbirin devamına karar verilmiştir." 

 

Açıklamada, söz konusu haberlerde, Uzan'ın Paris'teki evinde yapılan  haciz sırasında kasasından çıkan 100 bin avro ve 2,1 milyar dolar tutarındaki  ÇEAŞ ve KEPEZşirketlerine ait hisse senetlerine el konulduğu ifadelerinin yer  aldığı hatırlatılarak şu bilgiler verildi:
 
 "Ancak ÇEAŞ ve KEPEZ hisse senetlerinin 2,1 milyar dolar değerinde  olduğu haberi de doğru değildir. Borsa İstanbul’dan alınan bilgiye göre, ilgili  şirketlerin 12.06.2003 tarihinde işlemleri durdurulmuştur. Hisselerin borsada  işlem görmediğinden herhangi bir fiyat oluşturmadığı bildirilmiştir. Sonuç  olarak, Uzanların mahkemeyi kazandığı iddiaları asılsızdır. 2017 ve 2018  yıllarında Fransa'da TMSF tarafından bir kısım gayrimenkul ve şirket hisseleri  üzerine uygulanan tedbir kararları devam etmektedir."

YORUMLAR 1
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bi beyaz filoyu görün
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR