Bakanın indirim çağrısına destek geldi

Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in kombi ve radyatör üreticilerine "fiyat indirin” çağrısına sektörde dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sanica’dan destek geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2018 16:13 GÜNCELLEME 23.12.2018 16:25 EKONOMİ
Bakanın indirim çağrısına destek geldi
Bakanın indirim çağrısına destek geldi

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in kombi ve radyatör üreticilerine "fiyat indirin” çağrısına sektörde dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sanica'dan destek geldi.

 

 

Yabancı markaların yüksek kar marjlarıyla faaliyet yürüttüğüne dikkat çeken Sanica Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, "Yerli ve milli üretimin desteklendiği bir sistem fiyatları doğrudan aşağı çekecek, kapısına gaz geldiği halde doğalgazı tercih etmeyen yaklaşık 3 milyon vatandaşın kombilerle tanışmasını sağlayacaktır" dedi.

Kombilerdeki teknolojik dönüşümün de vatandaşın ucuza ısınması için kritik önemde olduğunu ifade eden Fatinoğlu, şu bilgileri verdi:

 

 

"Yeni yıldan itibaren mecburi olarak kombilerde yoğunlaşmalı sisteme geçiliyor. Bu sistemle suyu ısıtan gaz hemen dışarı atılmak yerine yeniden dönüşüme sokuluyor. Böylece daha az gazla daha fazla ısı verimi elde ediliyor. Ayrıca eskisinden yüksek performansla çalışan fan ve pompa sistemi, sistemin ısıya hassasiyeti sayesinde ısı yükseldikçe daha az çalışıyor, dolayısıyla elektrik tüketiminde de ciddi tasarruf sağlanıyor. Yani yerli üretimle ucuza kombi alan vatandaş, bu teknolojiyle hem daha az doğalgaz yakmış hem de daha az elektrik harcamış olacak."

Ali Fatinoğlu, kombi üretimi için Manisa Akhisar'da dev bir fabrikayı hayata geçirdiklerini belirterek, "Ürünlerimizde anlattığım bu sistemin en üst kademesi olan 'Premix Yoğuşmalı Kombi' teknolojisini kullanıyoruz. Şu an bu fabrikada ürettiğimiz kombileri Rusya'dan İngiltere'ye, hatta Çin'e kadar 10 ülkeye ihraç ediyoruz" diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kapısına doğalgaz gelip alamayanlar oldukça fazla. Yaklaşık 15 bin lira maliyet çıkıyor. kombi, radyatör, boru, abonelik, işcilik derken vatandaşın bunu ödemeye imkanı olmayabiliyor.
    Cevapla
  • TurOf 5 yıl önce Şikayet Et
    10 bin lirayı gecmez nerede 15 bin maliyet. Kombi 3-4 bin arası petek metresi 300 en iyisi bir evde 10 m petek var 3000+4000=7 bin dış Hat ile 10 bin
    Cevapla
  • Denizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik fiatlarını da doğalgaz fiatlarını da siz indirin sayın bakanım.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde haftalardır elektrik ve doğalgaz indirimi diyoruz ama,tın sesi bile yok!
    Cevapla
  • marş 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok ucuz fiyatlar 4 5 bin sudan ucuz büyük müjde tebrikler bakan hep böyle müjde verin(!)
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten çok ucuzmus, kimse kaçırmasın. Stoklar tükenmeden alın. :))
    Cevapla
  • Musa yetgin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kombi ve radyatör bir şekilde alınıyor doğal gaz ve elektirik fiyatlarını indirin milleti kandırmayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR