İşçiydi patron oldu! Paraya para demiyor...

Niğde'de yaşayan Buket Balaban hayalini kurduğu pasta ve ev yemekleri üretimi yapan işletmeye KOSGEB'den aldığı destekle kavuştu. 4 kişiyle çalışmaya başlayan Balaban, 1,5 yılda 22 kişiye istihdam sağladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2019 14:03 GÜNCELLEME 28.01.2019 15:01 EKONOMİ
İşçiydi patron oldu! Paraya para demiyor...
İşçiydi patron oldu! Paraya para demiyor...

Niğde'de yaşayan Buket Balaban hayalini kurduğu pasta ve ev yemekleri üretimi yapan işletmeye KOSGEB'den aldığı destekle kavuştu. İş yerini açmadan önce bir kafede çalışan genç girişimci, 1 buçuk yılda 22 çalışanı olan pastanenin patronu oldu.

 

 

Evli ve 1 çocuk annesi Buket Balaban, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin lira hibe desteği ve daha sonra 100 bin lira sıfır faizli makine ekipman kredisi ile pasta ve ev yemekleri üzerine iş yeri kurdu.

 

 

"NEDEN BEN YAPMAYAYIM DEDİM"

Çoğunluğu kadınlardan oluşan 22 kişiyi istihdam eden genç girişimci Buket Balaban, "Bir deli cesareti ile başladım. Daha önce bu anlamda hiç deneyimim yoktu, ne yemek yapmayı bilirdim ne de pasta yapmayı. Daha önce özel firmalarda yöneticilik yaptım. Bundan bir önceki işim bir kafede, özel bir sektörde yöneticilik yapmıştım oradan bir iş fikri oluştu neden ben yapmayım dedim ve eşime ben bir yer açmak istediğimi söyledim" dedi.

"4 KİŞİYLE BAŞLADIK BU YOLA ŞUANDA 22 ÇALIŞANIMIZ VAR"

KOSGEB hibesinin kendisi için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Balaban, "Devletin 100 Bin Lira geri ödemeli, 50 Bin Lira da hibe desteğinden faydalandım. Bu anlamda kesinti olmadan, birebir paranın verildiği kişilerden biri olduk çünkü projemiz çok desteklendi. 4 kişiyle başladık bu yola şuanda 22 çalışanımız var. Çalışanlarımız genelde ev hanımları onlara istihdam sağlamak en büyük hayalimdi. 22 insana ekmek kapısı olabilmek çok güzel bir duygu" diye konuştu.

İş fikri olanlara da seslenen Balaban, "Hayalinizde kalmasın, böyle bir isteğiniz, çabanız varsa devlet bu anlamda size zaten ciddi destek sağlıyor. O yüzden sizde hayalinizin peşinden gidin. Zorluklar eminim her iş kolunda olduğu gibi bunda da olacaktır ama pes etmeden, azimle, ileriye dönük, kendimizi geliştirerek, devletin sunduğu imkanla birlikte eminim herkes bu seviyeye gelebilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • oku yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes takılmış "paraya para demiyor". Bu çok para kazanıyor anlamına gelen bir deyim. Buna neden bu kadar takılıyorsunuz ki? Ortada bir başarı öyküsü var. Ona odaklanın biraz. Allah herkese hayırlı helal kazanç nasip etsin inşaallah. Hanımefendiyi tebrik ediyoruz...
    Cevapla
  • Ne diyormus? 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaslar hepiniz anliyorsunuz paraya para demiyor diye. Ne diye diretiyorsunuz. Bu bizim dilimizdeki bir deyim. Bildiginiz halde laf olsun diye yazmayin.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Paraya para demiyor demek ?
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Paraya para demiyorsa ne diyor bitcoinmi diyor?
    Cevapla
  • Mahmutt 5 yıl önce Şikayet Et
    Aferim ,helal olsun kardesim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR