Bakan Albayrak'tan çarpıcı dolar açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ülke TV - Kanal 7 ortak yayınında Turgay Güler'in sunduğu Sıradışı programına konuk oldu. Seçimden sonra doların ve faizin uçacağı, büyük bir ekonomik krizin yaşanacağı yönündeki söylentilere değinen Albayrak, 'bunlar algı operasyonu, aksine ekonomi seçimden sonra çok daha iyi durumda olacak' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2019 23:14 GÜNCELLEME 21.02.2019 02:04 EKONOMİ
Bakan Albayrak'tan çarpıcı dolar açıklaması
Bakan Albayrak'tan çarpıcı dolar açıklaması

Ülke TV - Kanal 7 ortak yayınında Sıradışı programında Turgay Güler'in sorularını yanıtlayan Bakan Albayrak, halk arasında hızla yayılan "seçimden sonra dolar ve faiz fırlayacak, büyük bir ekonomik kriz geliyor" söylentilerine tepki gösterdi.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu söylentilerin planlı bir algı çalışması olduğunun altını çizen Albayrak, özellikle seçim öncesinde bu sözlerin pompalandığını, ancak söylentilerin aksine seçimden sonra ekonominin çok daha iyi durumda olacağını söyledi.

Albayrak konuyla ilgili şöyle konuştu:

 

 

Siz ne yaparsanız yapın, bir kesim var, müzmin bir kötücül yaklaşımla, ekonominin dinamiğini bozmaya yönelik bir kampanyayı sürdürüyor. Bu kesimin söylemlerine cevap vermeyi bile doğru bulmuyorum.

"AKSİNE EKONOMİ ÇOK DAHA İYİ OLACAK"

O kadar komik ki... Eğer zaten Türkiye'ye yönelik resim bu kadar kötüyse niye seçimden sonrayı beklesin? Tam tersine seçimden sonra seçimden sonra ekonomik göstergeler çok daha iyi olacak.

"DOLARIN DÜŞÜŞ TRENDİNİ GÖRÜNCE, TERSİNE ÇEVİRMEK İÇİN ALGI ÇALIŞMASI YAPIYORLAR"

İşin bir de psikolojik boyutu var. 7 TL'den dolar alanlar 10 TL'yi bekliyordu. Ancak şimdi 5 TL'ye indi. Trend aşağı yönde ilerledikçe, bu havayı bozup tersine çevirmeye çalışanlar bu söylentileri yayıyor.

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Chenghis 5 yıl önce Şikayet Et
    Petrol fiyatları artarsa cari açık artar dolar artar, petrol fiyatları düşerse cari aık azalır dolar düşer.
    Cevapla
  • Mehmet Cantürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden Muhalefet kazançlı çıkarsa, hükümeti istifa ettirmek ve erken seçim için her lürlü yöntem denenir. Medya yoluyla, gösterilerle, dış müdahalelerle ülke ekonomisi bozulur. Haliyle dolarda yükselir, işsizlikte artar, iflaslar da çoğalır. Biz yaptık demezler, Biz demedik mi derler!
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakanımıza katılıyorum seçimden sonra döviz ve altında düşme olacağına inanıyorum.ABD Trump da her dediğini yaptırmak için kendisine katılmayan ülkelere ekonomik baskı yaparak sıkıntı veriyor ama Allaha şükür ülkemizin ticarette alternatif ülkelerle ticareti mevcut.ABD ortadoğu da bize ihtiyaçları var.Türkiye olmadan bir yere kadar sonra tıkanacak Batı ülkeleri ve ABD.mesela göçmenlere batı kapısı açılsa Avrupa ağlamaya başlar.
    Cevapla
  • Boş laf 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar sadece kur olarak düştü bu düşüş neye yansıdı bir tek tane ürün söylermisiniz 1 tanecik sadece
    Cevapla
  • Omarfaruk 5 yıl önce Şikayet Et
    benzin esel mobil nedeniyle sabitlenmisti
    Cevapla
  • Saim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim hikaye dizisi ne zaman yeni bolumu
    Cevapla
  • Kara 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir doktora görün!.. İhmal etme, mutlaka git.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR