Aile Bakanı Selçuk'tan "nafaka" açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nafaka sürelerinin sınırlandırılması tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2019 15:55 GÜNCELLEME 14.03.2019 15:55 EKONOMİ
Aile Bakanı Selçuk'tan "nafaka" açıklaması
Aile Bakanı Selçuk'tan "nafaka" açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ''Biz bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz. Tüm tarafların da görüşlerini alarak gerek akademisyenler olsun gerek sivil toplum kuruluşları (STK) ile iletişim halinde yürütüyoruz bu süreci. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla bu anlamda çalışmalarımız sürmekte.'' dedi. 

 

Her yıl mart ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen BM Kadının Statüsü Komitesi oturumlarının bu yılki toplantılarına katılan Selçuk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Kadının ve ailenin güçlendirilmesine dair Türkiye'de yapılan çalışmaları BM'de anlattıklarını belirten Selçuk, aynı zamanda ülkeler arasında fikir alışverişi yapma imkanı bulduklarını söyledi. 

 

Selçuk, 20'ye yakın ülkeden bakanla da ikili görüşmeler yaptıklarını kaydederek, görüşmelerde iş birliği anlaşması imzalanan ya da imzalanma sürecinde olan ülkelerle neler yapılabileceğini, çalışma planlarını ele aldıklarını ve görüştüğü tüm bakanları gelecek aylarda Türkiye'de düzenlenecek ''Aile Şurası''na davet ettiklerini ifade etti. 

Türkiye'de son 16 yılda hem kadınların iş gücüne hem de kız çocuklarının okula katılım oranlarının arttığını dile getiren Selçuk, ''Kadınlarımızın güçlendirilmesi ve korunması hepimizin ortak sorumluluğu.'' diye konuştu. 

 Kadınlara yakında ''müjde''

Yakın zamanda Türkiye'de kadınlara bir müjde de vereceklerini vurgulayan Selçuk, şunları söyledi: 

''Yakında bir projemiz başlayacak. Yavaş yavaş müjdelerini veriyoruz. Daha doğrusu kelimelerini vermeye başladık, öyle diyeyim. Biz son zamanlarda şöyle diyoruz: 'Kadına değer, aileye değer ve Türkiye'ye değer'. İnşallah buradan ne kastettiğimizi de yakın zamanda biz projeyi daha da geliştirdikçe sizlerle paylaşacağız.''

- Bağımlılıkla mücadele için sosyal uyum birimleri açılıyor

Bakanlık olarak bağımlılıkla da mücadele ettiklerini anlatan Selçuk, ''Bakanlığımıza bağlı olarak illerimizde bağımlılıkla mücadele için sosyal uyum birimleri açıyoruz." dedi.

Şu anda sayının 21 olduğunu, Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile çalıştıklarını ve daha etkin biçimde de çalışacaklarını anlatan Selçuk, bilinçlendirme eğitimleri düzenlediklerini ve bu konuda çok yüksek rakamlara ulaştıklarını ifade etti.

Bakan Selçuk, gençleri bu kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek, onların bu alışkanlıklarını engellemek için ellerinden gelen desteği sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi. 

''Nafaka sorununa sağlıklı ve kalıcı çözüm bulmayı hedefliyoruz''

Bakan Selçuk, nafaka sürelerinin sınırlandırılması tartışmalarına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu: 

''Bizim için önemli olan, bakanlık olarak aslında en büyük gayemiz, ailenin sağlıklı bir şekilde korunması ve sağlıklı bir aile ortamında geleceğe öz güvenle bakan çocuklarımızı yetiştirebilmek. Temel arzumuz da boşanmaların hiç olmaması. Tabii ki bazı durumlarda boşanmalar gerçekleşebiliyor ve bu boşanmalar gerçekleştiği zaman da hiçbir tarafı mağdur etmeyecek şekilde bir çözüm bulunması taraftarıyız.

Mevcut sistemde yaşanan bazı sıkıntıların dile getirilmesi üzerine biz Adalet Bakanlığımızla beraber bir çalıştay gerçekleştirdik ve bu konuya dair sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşları çağırdık. Biz bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz. Tüm tarafların da görüşlerini alarak gerek akademisyenler olsun gerek STK ile iletişim halinde yürütüyoruz bu süreci. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla bu anlamda çalışmalarımız sürmekte.''

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka konusuna, önce, Allah ve Rasulü ne diyor diye bakarsanız, daha fazla bekleyip mağdurları daha fazla mağdur etmeden bir haftada çözüme kavuşturursunuz.
    Cevapla
  • ali gündüz 5 yıl önce Şikayet Et
    abyi abdyi ihmyi boşver sayın bakan. Allaha hesap vereceksin. ailenin temeliyle oymayın. kadınlar zayıftır, hassastır duygusaldır. erkeklerle eşitlemeye çalışmayin. hele ki pozitif ayrımcilik adaletsizliktir
    Cevapla
  • Letaif 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzüne baktıkça içerine derin bir sıkıntı ve daralım veren eşine tahammül edeceksin.Ya da ayrılıp nafaka vermeğe razı olacaksın.Kanun türeticilerinin,çizdiği yol böyle.
    Cevapla
  • Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki batı hayranları sivil toplum örgütleri adı altında batı tarzı hayatı dayatiyor .bu bize uyarmi batıda ne sonuçları olmuş .batıda resmi evliliği bitirmiş aile birliği yok babasız çocuklar çok .iyi bir şeyler yapmak isteyenlere sivil toplum kuruluşları izin vermez baskı kurarlar CHP iktidardami diyenler CHP'nin iktidar olmasına gerek yok sivil toplum kuruluşları demek CHP demektir
    Cevapla
  • Mahmud 5 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka konusu doğru dürüst bir başlıkla düzenlenmeli, Mevcut düzenleme suistimale çok açık. Düşünün 24 yaşına gelmiş çalışma gayesi olmayan 2 yıllık okulu 4 yıla uzatan bir erkek çocuk durumum yok diyerek devlet garantili avukatı ile emekli anneye yada babasına dava açabiliyor. Yasa bunu sorumluluk ve ahlâk adına mağduriyet oluşmasın diye düzenlemiş. İnanın iyi niyeti olmayan evlatların kardeşlerin elinde bu kanun devlet güvenceli süresiz sömürü kaynağı oluyor. Süresiz ve mağduriyet oluşturan Bütün nafakalara hayır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR