PTT AŞ ve SaSaD’tan e-dönüşüm iş birliği

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SaSaD) ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2019 12:09 GÜNCELLEME 22.03.2019 12:09 EKONOMİ
PTT AŞ ve SaSaD’tan e-dönüşüm iş birliği
PTT AŞ ve SaSaD’tan e-dönüşüm iş birliği

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve SaSaD Yönetim Kurulu Başkanı Öner Tekin’in katıldığı imza töreninde iki kurumun e-Dönüşüm alanında gerçekleştirecekleri ortak projeler açıklandı. Yapılacak iş birliği ile SaSaD’a bağlı 180’in üzerinde üyenin temsil ettikleri işletmelerin, özel indirim ve ticaret avantajlarıyla e-Dönüşüm’e geçişleri hedefleniyor.

 

İmza töreninde konuşan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT AŞ’nin savunma sanayinin Türkiye için önemli bir sektör olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kurum olarak, millî hassasiyetlerimiz dolayısıyla; vatanımızı korumak, ordumuzu güçlendirmek, ulusal güvenliğimizi sağlamak, ülkemize yönelik tehdit ve tehlikelere karşı caydırıcı tedbirler almak ve milletimizin emniyetini temin etmek üzere faaliyet gösteren kurumlara destek vermeyi, yardım etmeyi ve bu kurumların işlerini kolaylaştırmayı öncelikli mesuliyetlerimiz arasında saymaktayız.”

 

Yapılan iş birliği ile Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı sağlanacağını kaydeden Bozgeyik, “Sanayinin ilerlemesinin ötesinde savunmasında da önemli rol oynayacak bir işbirliğine imza atıyoruz. Ortak aklın birleştirilmesi ve güç birliğin artırılması bu ülkeye değer katacak” diye konuştu.

İşbirliği kapsamında e-dönüşüm alanında atılan adımlarla savunma sanayinde önemli noktalara gelineceğini belirten Bozgeyik, “Özellikle ihracat ve lojistik konusunda teknolojik işbirliğimizin çalışmaları sonucunda ülkemize yüksek katkı değer üreteceğiz. Bu işbirliğinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında, PTT’nin milli değerlere verdiği öneme vurgu yapan Bozgeyik, “Afrin’de yapılan operasyonlarda milli ordumuzun arkasındayız. Bununla gurur duyuyoruz. Ordumuz, bayrağımız neredeyse PTT orada” dedi.

“SaSaD üye kuruluşları kurumsal hedeflerini daha da iyi bir konuma taşıyacak”

Törendeki konuşmasında dernek olarak üyelerine yeni fırsatlar yaratmak için çalıştıklarını vurgulayan SaSaD Yönetim Kurulu Başkanı Öner Tekin, “Özenle hazırlanmış bu protokol için PTT’ye çok teşekkür ediyorum. Yapılan bu işbirliği ekonomik değil, stratejik bir işbirliğidir. Anlamı ve değeri çok büyük” dedi.

Savunma sanayinde yerli yazılımla çalışmanın önemine vurgu yapan Tekin, “Stratejik bir sektörde olan bizler için yerli imkanlarla yapılmış yazılımlarla bir kamu kuruluşunun himayesinde olmamız çok önemli. Bu anlamda, PTT ile SaSaD arasında gerçekleştirilen bu iş birliğinin, SaSaD üye kuruluşlarının kurumsal hedeflerini daha da iyi bir konuma taşıması hedefleniyor” diye konuştu.

PTT tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-Dönüşüm uygulamaları kapsamında verilecek özel entegratörlük hizmetleri detaylarını barındıran protokol, SaSaD’a bağlı 180 üzerinde üyenin temsil ettikleri işletmelere özel indirim ve çeşitli ticari avantajlar sağlıyor. Bunun yanı sıra, e-Dönüşüm uygulamalarının sunduğu maliyet azaltma, zamandan tasarruf, güvenli saklama ve çevre dostu olma gibi avantajlar barındırıyor.

Ayrıca, savunma sanayii için büyük önem taşıyan veri güvenliği, protokolün üyelere sağladığı faydalar arasında öne çıkıyor. e-PTT markasıyla sunduğu tüm e-Dönüşüm hizmetlerinde en üst düzey güvenlik anlayışını benimseyen PTT, SaSaD gibi veri güvenliğini önceliklendiren tüm oluşumlar için ihtiyaca yönelik profesyonel çözümleriyle hizmet veriyor. Protokol kapsamında PTT AŞ, SaSaD’a bağlı üyelerin temsil ettikleri işletmelere uzak masaüstü bağlantı ile ücretsiz olarak teknik destek sağlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR