Alman silah üreticisini kriz vurdu

Alman silah üreticisi firmalardan Heckler & Koch’un, işletmesinin ekonomik şartlarını gerekçe göstererek, çalışanlarını ücretsiz mesai yaptırmaya başladığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2019 15:55 GÜNCELLEME 26.03.2019 16:05 EKONOMİ
Alman silah üreticisini kriz vurdu
Alman silah üreticisini kriz vurdu

Die Welt gazetesinden yer alan, “Heckler & Koch işçilerini haftalık 2-3 saat bedava çalıştırıyor” haberi üzerine firma sözcüsü bu uygulamayı doğruladı.

 

 

Oberndorf’ta bulunan tanınmış Almanya silah üreticisi firmalardan Heckler & Koch’un uzun zamandır mali kriz içinde olduğu konuşuluyordu. 800 çalışanı bulunan firmanın siparişleri iyi olmasına rağmen mali kriz ve birikmiş borçları yüzünden, sıkıntıda olduğu bizzat firma yetkilileri tarafından açıklandı.  

Alman silah üreticisi Heckler & Koch, yakın geçmişte Meksika’ya yaptığı ihracatta uygunsuzluklardan dolayı Alman mahkemesi tarafından kazancından ödenmesi gereken 3,7 milyon cezaya çarptırılmıştı. Yaklaşık bir yıl önce göreve getirilen yeni işletme müdürü Jens Bodo Koch, “İşletmemizdeki mali krizi aşmaya çalışıyoruz. Burada işçilerimizden de fedakârlık bekliyoruz” demişti.

 

 

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • ali.k 5 yıl önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Atip tutmakla o olmuyor Almanya ne yi bitiyor audi Daimler porsche opel bmw Metal ne oluyor
    Cevapla
  • Kızıldereli 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen almanin avukatimisin.
    Cevapla
  • Tuzla 5 yıl önce Şikayet Et
    O firmayı satın alalım bedavaya teknoloji ve pazar transferi olur
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyaya iyi çöküşler! Bir gün gelir teröristlere gizli verdiği silahların ve o silahlar ile öldürülen mazlumların hesabı sorulur elbet.
    Cevapla
  • carmen1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ürettiğiniz silahları artık Türkiye üretiyor...Neden Almanlar saldırıyor her alanda Pazar kaybediyorlar...Çıldırın emi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR