Merkez Bankası açıkladı: 2.4 milyar dolar arttı!

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, "Son bir hafta içinde toplam rezervimiz 4,3 milyar dolar artışla 27 Mart itibarıyla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştı" dedi. Çetinkaya, rezervlerde dönemsel etkenlerle dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artış trendinin söz konusu olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2019 11:52 GÜNCELLEME 28.03.2019 12:27 EKONOMİ
Merkez Bankası açıkladı: 2.4 milyar dolar arttı!
Merkez Bankası açıkladı: 2.4 milyar dolar arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, rezervlerde dönemsel etkenlerle dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artış trendinin söz konusu olduğunu belirterek, "Son bir hafta içinde toplam rezervimiz tüm kalemlerde gözlenen 4,3 milyar dolar artışla 27 Mart itibarıyla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştı." dedi.

 

 

Çetinkaya, Merkez Bankası rezervlerine ilişkin son dönemde yapılan yorumlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Merkez Bankasının, ülke rezervlerinin güçlendirilmesini ve etkin yönetilmesini hedeflediğine işaret eden Çetinkaya, "Rezervlerde dönemsel etkenlerle dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artış trendi söz konusudur. Son bir hafta içinde toplam rezervimiz tüm kalemlerde gözlenen 4,3 milyar dolar artışla 27 Mart itibarıyla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştı" diye konuştu.

 

 

Çetinkaya, net rezervlerin ise aynı dönemde 2,4 milyar dolar artışla yaklaşık 28,6 milyar dolar olduğunu aktararak, "Merkez Bankası, rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir." ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün merkez bankaları siyonist sisteme bağlı. Başkan çıkıp bağımsız politika izliyoruz demesin. Ayrıca Çin ve Rusya’nın dolar rezervlerine bakın. Net rezerv 28 milyar dolar çerez parası.
    Cevapla
  • osmanlı torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    ağzımızda dolar oldukça bizden hiçbirşey olmaz türk parasıyla konuşma yok bu tükiyede ne alırsak dolar hesabından alıyoruz satarken dolar hesabından satıyoruz köprü geçişleri bile dolar hesabından kısacası bu dolar kelimesi bitmedikçe çok canımız yanar
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugün bloombeeg haberinde 2.5 milyar $ azaldı haberi yapıldı
    Cevapla
  • Selçuklu 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar son bir haftada yükseliyor ve merkez bankası da 4 milyar dolar alıyor. Bunun içinde hava atıyor. Peki merkez dolar verseydi piyasaya dolar çıkarmıydı
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu merkez bankası kime çalışıyor bilen varmı????????
    Cevapla
  • bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim net rezerv 28 milyar dolar diyorsunuz şaka mı bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR