Bu sene emekli ikramiyelerine zam olur mu? İkramiyeler ne zaman hesapta?

Bu sene tüm emekliler bayram ikramiyesi ile ek gelire kavuşacak. Geçtiğimiz senelerde yürürlüğe giren 1000 TL + 1000 TL olmak üzere toplamda 2 bin TL ikramiye alan emekliler bu rakamın 2019 yılı itibariyle arttırılıp arttırılmayacağını merak etmeye başladı. Peki emekliye ikramiyesine zam olacak mı? İkramiyeler ne zaman yatacak? İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2019 16:31 GÜNCELLEME 16.04.2019 16:31 EKONOMİ
Bu sene emekli ikramiyelerine zam olur mu? İkramiyeler ne zaman hesapta?
Bu sene emekli ikramiyelerine zam olur mu? İkramiyeler ne zaman hesapta?

Emekli ikramiyesine 2019 yılı itibariyle zam gelecek mi? Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "İkramiyeler, 2019 ve sonraki yıllar için emekli aylıkları artışına endekslensin" çağrısı yaptı. Bu talep hayata geçerse, ikramiye tutarı Ocak ve Temmuz aylarında güncellenecek. Peki zamlı Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar olacak?

 

 

EMEKLİ İKRAMİYESİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Eğer artış SSK ve Bağ- Kur'luların zamlarına endekslenirse, mayıs ikramiyesi bin 101 lira 90 kuruşa çıkacak. Temmuzda ise bu tutara 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yansıtılacak. Yani Ağustos ikramiyesi daha da yüksek olacak.

 

 

Eğer artış memur emeklilerininkine endekslenirse de mayıs ayında bin 107 lira 30 kuruş, Ağustos'ta bin 162 lira 67 kuruş ikramiye ödemesi yapılabilecek. Emekliler verilecek kararı merakla bekliyor.

İKRAMİYELER NE ZAMAN HESAPTA OLACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı ikramiyesinin 27-31 Mayıs, Kurban Bayramı ödemesinin de 5-9 Ağustos arasında verilmesi beklenirken, emekliler bin liralık tutarın artırılmasını istiyor.

YORUMLAR 2
  • Toprak 5 yıl önce Şikayet Et
    Önceden bayram ikramiyesi yoktu sayın Cumhurbaşkanı milletine hediye olarak verdi bazıları utanmadan ikramiyeyi arttırsın demişler YÜCE RABBİM gözünü doyursun..
    Cevapla
  • Hesapçı 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekliler ikramiye alsın zam alsın yaşlılara bakılsın Hasta olunca anında ambülans köyde diyaliz e sonra Oylar başkalarına Kedilerden bile nankör insanlar !!!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR