Emekliye en az 2 bin 20 lira

Türkiye genelindeki 12.5 milyon emekli, maaşlarına bu yılın ilk zammını ocak ayında alırken, ikinci zammı ise temmuzda görecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2019 08:59 GÜNCELLEME 18.04.2019 09:23 EKONOMİ
Emekliye en az 2 bin 20 lira
Emekliye en az 2 bin 20 lira

Yılda 2 kez enflasyon oranında zam alan emekliler, ayrıca bayramlarda da ikramiye alıyor. Ayrıca 1.000 liranın altında maaş alan 150 bin emeklinin aylığı, yeni yasayla birlikte 2019’da 1.000 liraya yükseltilerek bu konudaki mağduriyetler giderildi. 

 

 

ASGARİ ÜCRET AYARI 

Ancak iyileştirme çalışmaları bununla da sınırlı kalmayacak. Taban maaşları daha da yukarı çekmek için çalışmalar sürecek. Taban maaşın asgari ücret seviyesine çekilmesi de söz konusu olabilecek. Bu formüle göre; asgari ücretin altında maaş olmayacak. 

 

 

ENFLASYON FORMÜLÜ

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Danışmanı Cafer Yazıcıoğlu, emeklilerin maaş zammı için kullanılan enflasyon oranının TÜİK verilerine göre değil, emeklinin daha çok harcama yaptığı ürünler üzerinden belirlenecek enflasyona göre hesaplanması gerektiğini söyledi. TÜİK enflasyon sepetinde emeklileri ilgilendirmeyen birçok maddenin yer aldığını belirten Yazıcıoğlu, “Bu sebeple yaşlılık enflasyonu yapılmalı ve asga

KAYNAK : Güneş
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip baba 1300 lira sıkıntı içindeyiz ölene kadar reis
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütçe açığı ne kadardı bu yıl ?
    Cevapla
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olur emekli olup evi olmayan ve gecinmek zorunda olan cok aile miz var yüksek alan kesmi biraz sabit tutup tabani yukseltmek lazım
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    çakma kadrolu taşeronlar ne olacak
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ''İNTİBAK'' Ey intibak hakkı kimlere ve seçimlerde nelere mal oldun, Ankara,İstanbul,İzmir, ve birçok büyükşehirler kayboldu gitti, şimdi arkasından böyle baka kaldık. Anlatabildim mi acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR