"Türkiyeyi ziyaret eden Koreli turist sayısı artacak

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, Türkiye'nin doğu kentlerinde muhteşem bir medeniyetin kültürü olduğunu belirterek, bu durumu öğrenen Korelilerin bölgeye daha fazla geleceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2019 14:33 GÜNCELLEME 20.04.2019 14:33 EKONOMİ
"Türkiyeyi ziyaret eden Koreli turist sayısı artacak
"Türkiyeyi ziyaret eden Koreli turist sayısı artacak

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Nemrut Dağı'na, karların eriyip turizm sezonunun açılmasıyla Koreliler yoğun ilgi gösteriyor.

 

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi de "Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen ve Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykellere ev sahipliği yapan Nemrut Dağı'na hayran kaldı.

Hong-Ghi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 160 bin Koreli'nin Türkiye'yi ziyaret ettiğini, bu yıl sayının iki katına çıkacağını düşündüklerini söyledi.

 

Kore ile Türkiye arasında haftada 19 uçak seferi düzenlendiğini belirten Choi Hong-Ghi, şunları belirtti:

"Uçuşların tamamı dolu, tamamı Türkiye'ye geliyor. Bu sayının da daha da artacağını ve daha fazla Koreli turistin Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum. Birçok Koreli genelde İstanbul, Kapadokya, Pamukkale ve Efes gibi yerlere paket turlarla geliyor. Bu turlar içerisinde doğu illeri bulunmuyor. Ben gelip bu bölgeleri gözlerimle gördüm. Çok muhteşem medeniyetin kültürü var. Göbeklitepe ve Nemrut da aynı şekilde. Bu durumu Korelilerin bilmesi gerekiyor. Daha fazla bildikçe daha fazla Koreli'nin Nemrut ve Göbeklitepe'ye geleceğini düşünüyorum. Koreli turist sayısının artacağını ve Nemrut'a geleceklerini düşünüyorum. Nemrut'un geleceğini parlak görüyorum."

Choi Hong-Ghi, "Benim bildiğim kadarıyla Kore'deki Türk büyükelçiliği gelecek yılı 'Türk Yılı' olarak belirledi. Fuarlarda Türkiye'nin tanıtımını yapıyorlar. Bu fuarlarda Adıyaman Valiliğinin de tanıtımları olacak. Özellikle blog işleten ünlü insanların sitelerinde de Adıyaman'ın tanıtıldığını biliyorum. Bunların da faydası olacak. Dolayısıyla bu projeler de artacak. Bizler de destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kentin bilinirliği arttıkça daha fazla turist Adıyaman'a geleceğini ümit ettiklerini dile getiren Choi Hong-Ghi, özellikle Kore'deki popüler televizyon programlarında Adıyaman'ın tanıtılmasının faydalı olacağını düşündüklerini, ünlü aktivistlerin Nemrut'a davet edilebileceğini ve bu şekilde turizm konusunda gelişim sağlanabileceğini kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR