Erdoğan'dan İş Bankası'na cevap

AK Parti'nin Kızılcahamam kampının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Bankası çalışanlarının İstanbul seçimlerinde görev almalarına ilişkin konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2019 11:37 GÜNCELLEME 27.04.2019 13:22 EKONOMİ
Erdoğan'dan İş Bankası'na cevap
Erdoğan'dan İş Bankası'na cevap

İş Bankası çalışanlarının kamu görevlisi olmamasına rağmen 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sandık kurulu başkanı ve/veya üye olarak sandık kurullarında görev yaptıklarına değinen Erdoğan, ""Bunlar bilgimizde değildir vesaire... Biz sizin görevlilerinizin buralarda görev aldığını söylüyoruz. Partimize verilen oyların takibini elbette yapacağız" dedi.

 

 

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

İstanbul'da verdiğimiz mücadele sayesinde, 15 bin oyu gasp edilmekten kurtarmamız dahi itirazlarımızın ne kadar yerinde olduğumuzu göstermiştir. 30 bin fark diyorlardı, bu düşe düşe 13 bin küsüre kadar düştü, daha da düşecek. Son yaptığımız itirazlarla, son verilerle düşmeye devam ediyor. Yani burada çok ciddi bir örgütlü organizasyon söz konusu. Elimizdeki belgeler bunu gösteriyor. Kamu yöneticiliği bu vasfı taşıyanların memur sıfatıyla orada olması gerekirken, ama kamu yöneticisi olmadığı halde birçok bankalardaki adeta işçi statüsünde diyebileceğimiz kişilerin sandıklara memur gibi sokuşturulması yenilir yutulur bugüne kadar uygulanmış bir şey değildir. İş Bankası, Şeker Bank, Garanti Bankası gibi bu bankaların yüzlerce binlerce mensubu buralarda memur statüsünde görev almıştır.

 

 

İŞ BANKASI'NA CEVAP

Şimdi dün İş Bankası bir açıklama yapmıştır. "Bunlar bilgimizde değildir vesaire... Biz sizin görevlilerinizin buralarda görev aldığını söylüyoruz. Partimize verilen oyların takibini elbette yapacağız. 

LİSTEYİ RECEP ÖZEL TWİTTER'DAN PAYLAŞMIŞTI

AK Parti YSK Temsilcisi ve AK PARTİ Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Recep Özel, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, " Vay , vay, vay CHP’nin hissedarı olduğu İş Bankası çalışanları yoğun bir şekilde bir ilçe seçim kurulu tarafından kamu görevlisi olmadıkları halde resmi sandık başkanı ve Üyesi olarak atanmış.Bu açıkça seçim yolsuzluğudur" demişti. 

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sandık görevlendirmelerini kimler yapmış
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende merak ediyorum bu işi yapması gereken memurlar nerede neden görevlendirilmemiş
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    iş bankası chp nin malı işte kanıtı
    Cevapla
  • Suat Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu satıp parasıyla 6 ay idare edesiniz diye mi
    Cevapla
  • cem 4 yıl önce Şikayet Et
    derhal işbankası kamuya devir edilmeli
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Biran evvel milletin parasını millete iade etsinler.millet düşmani chp den alın şunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR