Uber'de hayal kırıklığı!

Uluslararası seyahat şirketi Uber, New York borsasındaki halka arzında büyük şok yaşadı. 45 dolar olarak belirlenen hisse fiyatı ilk gün yüzde 7.62 değer kaybederek 41.57 dolara geriledi

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2019 09:30 GÜNCELLEME 11.05.2019 09:32 EKONOMİ
Uber'de hayal kırıklığı!
Uber'de hayal kırıklığı!

Uluslararası taşımacılık uygulaması Uber'in halka arzı, New York borsasında gerçekleşti. 45 dolar hisse fiyatıyla ilk gün işleme sunulan hisseler Uber'e büyük şok yaşattı. Uber hisseleri yüzde 7.62'lik bir kayıpla ilk gününü 41.57 dolara gerileyerek kapadı. 

 

 

En az 4 yıldır halka arza hazırlanan Uber, ilk zamanlarda halka arz sonunda şirket değerinin 120 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyordu. Perşembe günü belirlenen 45 dolarlık ilk gün hisse fiyatıyla bu beklenti 75 milyar dolara çekildi. Ancak 42 doların altına gerileyen hisse fiyatları Uber'in beklentilerini karşılamaktan uzak kaldı. 

Khosrowshahi, yatırımcıları sakinleştirmeye çalıştı

 

 

Uber İcra Kurulu Başkanı Dara Khosrowshahi, seans sırasında hissede yaşanan düşüşün ardından yatırımcıları yatıştırmak için bir konuşma yaptı. Khosrowshahi, şirketin büyüme umutları ve genişleme planlarına işaret ederek "Başarımızı bir günde kesinlikle ölçmüyoruz. Hisse sahibi olanlara ikramiyeler verilecek” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR