TESK'ten "her şey dahil sistemi kaldırılsın" talebi

TESK Genel Başkanı konaklama dışında harcama yapan turisti kazanmak için her şey dahil sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2019 12:03 GÜNCELLEME 05.06.2019 12:05 EKONOMİ
TESK'ten "her şey dahil sistemi kaldırılsın" talebi
TESK'ten "her şey dahil sistemi kaldırılsın" talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama dışında harcama yapan turisti kazanmak için her şey dahil sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. 

 

 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, otellerde uygulanan "her şey dahil" sisteminin esnafa zarar verdiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, konaklama dışında da harcama yapan, yüksek gelir grubundaki turistleri hedefleyen politikalar üzerinde çalışılacağını belirten Palandöken, "Konaklama dışında harcama yapan turisti kazanmak için her şey dahil sisteminden vazgeçilmelidir. 2023'te 70 milyon turist, 70 milyar dolar turizm hedefine ulaşmak için öncelikle bu sistem kaldırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

Bu sistemin uygulandığı bölgelerde konaklayan turistlerin bulundukları çevreyi gezmedikleri gibi esnaftan da alışveriş yapmadıklarını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Turistler, her şey dahil olduğu için tek seferlik bir ödemeyle tatilini tek bir yerde geçiriyor. Bu da turistik bölgelerdeki esnafımızın kazancını azaltıyor. Bunun yanı sıra bazı tur rehberleri, ziyaretçilerin esnaftan alışveriş yapmalarını engelliyor ve yalnızca anlaşmalı oldukları yerlere yönlendiriyor. Bu tür haksız uygulamalarda bulunanlar tespit edilmelidir." 

YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • sera tavaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    turk halkının işine geliyor arkadaş. esnaf kazanacak diye neden ödün vereceğim. hersey dahil sistemi kalmalı
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın gelir düzeyi düşük insanları geliyor...kaldırırlarsa hiç gelirler mi? Gelenlerdende oluruz...
    Cevapla
  • Pars 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi de o zaman o turist sayısına ulaşamayız ki. Adamlar her şey dahil sistemi için Türkiye'yi tercih ediyor zaten. Şu kadarcık şeyi bir insan nasıl düşünemez ki?
    Cevapla
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Alanyada markalaşma olsun ama belediye ihale ettiği yerlere yerleşik halk içinde oturup çayını içip ufak tefek yiyeceklerde sunulsun bunu da belediyenin belirlediği fiyatlardan olsun. Ondan sonra isterse her şey dahil olsun veya olmasın. Bunlar yapılırsa ister gidip pahalı kafelerde kahveye 15 tl ödesinler isterlerse belediyenin ihale ettiği kafelerde 5 tl, ye içsinler bizleri esnafın vicdanına bırakırsanız halimiz harap
    Cevapla
  • Ugur arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın hersey dahil at hırsızları aç kalın biraz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR