Flying-V yolcularını kanatta taşıyacak

Hollanda ulusal havacılık firması Royal Dutch Airlines (KLM) 'V' şeklindeki yakıt tasarrufu sağlayan bir uçak tasarımına fon sağlayacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2019 16:01 GÜNCELLEME 09.06.2019 16:03 EKONOMİ
Flying-V yolcularını kanatta taşıyacak
Flying-V yolcularını kanatta taşıyacak

Justus Bernard´ın hava taşımacılığının sürdürülebilirliğini artırması amacıyla tasarladığı Flying-V (Uçan-V), Delft Teknoloji Üniversitesi´nde geliştirildi. Flying-V´nin Airbus A250-900 modeline göre yüzde 20 daha az yakıt tükettiği belirtilen uçak, 314 kişilik yolcu kapasitesine ve 65 metrelik kanat genişliğine sahip. Bu yeni tasarımda koltuklar, kanat şeklindeki gövdede yer alıyor.

 

 

KLM CEO´su Pieter Elbers, KLM´nin son yıllar içinde gelişim gösteren sürdürülebilir havayolu taşımacılığı konusunda yaptığı açıklamada, "Delft Teknoloji Üniversitesi ile yaptığımız yenilikçi işbirliği ile gurur duyuyoruz, bu işbirliğinin sonucu hem KLM´nin stratejisine uygun, hem de sürdürülebilir havayolu taşımacılığında önemli bir kilometre taşı" dedi.

 

 

Delft Teknoloji Üniversitesi´nde proje lideri Roelof Vos, bu yeniliğin verimliliği artıracağını ve daha büyük ölçekli elektrikli uçaklar için teknolojilerin geliştirilmeye devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • 12345 4 yıl önce Şikayet Et
    Prof ler universide hepsi degil ama icki kiz pesinde lay lay lom onceden doldurmuslar universiteleri
    Cevapla
  • petrolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu uçağın yolcuları aşırı gürültüden şikayetçi olurlar. manzara seyretmek için güzel fakat ses için izolasyon çok önemli.
    Cevapla
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    sen rahat ol .bunu yapan onuda dusunmustur..uyumana bak sen..
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yorumcu OKN bizim akademisyenlerimizin maaşları ve öğrencilerimizin kredileri ve harçlıkları az olduğu için bizim öyle teknoloji üretmeye zekamız yetmiyor diye cevap veriyorlar, milyarlarca türk liraları yıllardır hangi amaçla kullanılıyor çok merak ediyorum? kardeşim teknoloji üretmeyecekseniz kapatın üniversiteleri herkes yoluna baksın, ne o bol keseden aylak,aylak,boş,boş, oturmak, çok yazık siz akademisyeler çok zavallısınız, aklınız fikriniz maaş, şu minnacık beyninizi birazcıkta bilime kafa yorsanız ha...
    Cevapla
  • okn 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim üniversitelerimiz ne geliştiriyor çok merak ediyorum
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Teror den baska yok birsey.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim üniversiteler 100 sene laiklik elden gitmesin diye uğraştı. Hala inkılap tarihi zorunlu ders olarak okutuluyor. Netice çok az üniversite , üniversite olduğunun farkına varabildi ve az sayıda da olsa araştırma yapmaya başladı. Yenilik arayan yok ki , bizdeki profların hepsi çakma.
    Cevapla
  • Hasan İYGİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Araştırmak gerek.. Üniversiteler de araştırma İSTKA gibi kuruluşlar yardımı ile gerçekleşiyor. Web sitelerinden faydalanabilirsiniz.
    Cevapla
  • Cankan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu terörist. Hatta öyle ki ülke düşmanı aksi varsa söylesinler. Prof. lar özellik le sol fikirlerini aktarıyorlar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR