Benzinde dolar indirimi yolda

Hafta başında yapılan 27 kuruşluk ardından düşen dolar kuru, benzinin ton fiyatının 642 dolardan 633 dolara gerilemesiyle benzin fiyatlarında 11-12 kuruşluk indirimin bu gece yarısından itibaren pompaya yansıması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2019 10:05 GÜNCELLEME 04.07.2019 18:43 EKONOMİ
Benzinde dolar indirimi yolda
Benzinde dolar indirimi yolda

Dolar kurunun gevşemesi, uluslararası piyasalarda da ürün fiyatının ton başına 642 dolardan 633 dolara düşmesi benzinde indirimi gündeme getirdi. Benzinde, bu gece 11-12 kuruşluk indirimin pompaya yansıması bekleniyor.

 

Son dönemde, uluslararası alanda yaşanan gerginlikler hem Brent petrol hem de ürün fiyatını yukarı doğru itmiş, önce motorine ardından da benzine zam yapılmıştı.

Ancak, son birkaç gündür uluslar arası piyasalarda ürün fiyatı düşmeye başladı. Benzinin, uluslar arası piyasalarda ton fiyatı 642 dolardan 633 dolara kadar düştü. Dolar kuru da düşüyor. Kur, 5 TL 60 kuruşu gördü.

 

Bu gelişme sonrasında benzinde 11-12 kuruşluk indirim göründü. İndirimin, bu gece pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. Benzine, hafta başında 27 kuruş zam yapılmıştı.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Maliyet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlı biri bana ideal olmayanın arabası olur demişti...Haklı olduğunu geç anladım...Bir arabanın bir çocuk dan daha çok masrafı var...Başta yakıt ayrıca vergileri, bakımı, cezası v.s...ayrıca şu an her yere çeşitli ulaşım aracı var...Bence araba almak boş israf...
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Çokmu sevindiniz biz türkler ömrümüzü hiç iyi yaşayamayacakmıyız biz 1tl ye benzin alamayacakmıyız
    Cevapla
  • Çok şükür 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar aşırı yükseldinde ötv den feragat edenen devletimiz şimdi birazindirim yapabiliyor Allah devletimize zevalvermesin
    Cevapla
  • Mart 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşdü ancak yükselen fiatlar neden geri düşmedi motorin yani mazot niye düşmedi
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kasada para kalmadı
    Cevapla
  • muyo 4 yıl önce Şikayet Et
    kurtarmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR