S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

Standard and Poors, Türkiye'nin kredi notunu 'B+', görünümünü 'Durağan' olarak teyit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2019 23:51 GÜNCELLEME 03.08.2019 01:03 EKONOMİ
S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı
S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

Standard and Poors, Türkiye'nin kredi notunu 'B+', görünümünü 'Durağan' olarak teyit etti. S&P değerlendirmesinde bölgesel güvenlik riskleri, ABD ve AB ile ilişkilerin bozulma potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli jeopolitik risklerin sürdüğüne dikkat çekti.

 

"ACİL BASKILARIN UZAK DURMASINA YARDIMCI OLUYOR"

Değerlendirmede ''Dış refinansman riskleri artmaya devam ediyor, ancak Fed'in daha gevşek para politikası, gelişmekte olan piyasalara sermaye akışını destekleyerek, acil baskıların uzak durmasına yardımcı oluyor'' denildi

 

MOODY'S VE FITCH İNDİRMİŞTİ

Türkiye'yle ilgili son olarak 'not' karar alan kredi derecelendirme kuruluşu ise Fitch oldu. Fitch geçen ay Türkiye’nin kredi notunu 'BB'den 'BB-'ye indirdi, not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti. 'BB-' notu Fitch değerlendirmesine göre 'yatırım yapılabilir' seviyenin iki kademe altındaki ülkelere veriliyor.

Daha önce, haziran ayında ise Moody's Türkiye'nin kredi notunda indirime gitti. Kuruluş, Türkiye'nin uzun dönem kredi notunu Ba3'ten B1'e düşürdü ve görünümün de negatif olmayı sürdürdüğünü açıkladı. 'B1', Moody's değerlendirmesinde 'yatırım yapılabilir' seviyenin 3 kademe altını anlatıyor. 

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Yatırım yapılabilirin 2 kademe hatta üç kademe altında gösterilen Türkiyeye yabancı sermaye akın akın yatırım yapıyor. Değerlendirme kuruluşları da bunu görüyor ve biliyor. Ne kadar acı değil mi.
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    siyasi hepsi be kardesim hepsinin cani ceheneme.
    Cevapla
  • Ben 4 yıl önce Şikayet Et
    HADİ YA..!! GERÇEK Mİ..? size ne ülen..size mi kaldı , bize not vermek.. ne oldu verdiniz de...battık mı..? çok da TINNNN..
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de bu S&P, Moddy's gibi zavallı kurumların kredi notunu açıklıyoruz: -1 milyon.
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu kredi derecelendirme kuruluşlarından ayrılsın boşuna para vermesin kendi kredi derecelendirme kuruluşu nu kursun .
    Cevapla
  • Sezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun güzel insan RTE dan.. Bu gidişata Allah ın izni ile kimsenin notu, sözü, fikri, yaklaşımı, hırs dolu bakışı dur diyemez.. Onlar çokta farkında lakin Allah ın hesabının önüne geçemiyorlar... Allah bize yeter....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR