Ziraat bankası çalışma saatleri 2019! Ziraat Bankası açılış ve kapanış saatleri

Türkiye'nin en büyük milli bankalarından biri olan Ziraat Bankası Türkiye genelinde açtığı şubeleri ile milyonlarca vatandaşa 1863 yılından beri destek veriyor. Peki Ziraat Bankası'nın çalışma saatleri ne? Kaçta açılıyor? Kaçta kapanıyor? Hangi günler çalışmıyor? İte tüm detaylar haberimizde...

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2019 09:47 GÜNCELLEME 26.08.2019 09:50 EKONOMİ
Ziraat bankası çalışma saatleri 2019! Ziraat Bankası açılış ve kapanış saatleri
Ziraat bankası çalışma saatleri 2019! Ziraat Bankası açılış ve kapanış saatleri

1863 yılında çiftçilerin oluşturduğu kaynak ile Mithat Paşa tarafından Pirot kasabasında bugünkü temelleri atılan Ziraat Bankası, bu güne kadar milli bankacılık alanında örnek teşkil ediyor. Günümüzde ise iş sektöründen, yatırım sektörüne, çiftçi desteğinden tüm finansal alanlarda iş yapan milyonlarca vatandaşa hizmet veren Ziraat Bankası, Türkiye'de en yoğun mesai yapan bankaların başını çekiyor. Peki milyonlarca vatandaşa 1863 yılından bugüne hizmet veren Ziraat Bankası'nın çalışma saatleri ne? Kaçta açılıyor? Kaçta kapanıyor? Hangi günler çalışmıyor? Tüm detayları ile haberimizde

 

 

ZİRAAT BANKASI ÇALIŞMA SAATLERİ!

 

 

Üst üste 2. kez Türkiye’nin marka değerini en çok artıran bankası seçilen Ziraat Bankası, milyonlarca müşterisine tüm yıl boyunca hafta içi 5 gün hizmet veriyor. Para çekme, para yatırma, kredi çekme, hesap ve kredi kartı açtırma, bireysel destek hatta başta çiftçilik olmak üzere büyük yatırımlara finansal destek sağlayan Ziraat Bankası sabah saat 9.30'da tüm şubelerinin kapılarını vatandaşlarına açıyor. Saat 17.30 itibari ile de tüm şubeleri kapanıyor.

Buna ek olarak Ziraat Bankası çalışanları için 12.30 ila 13.30 arasında öğle tatili için tüm gişelerini kapatıyor.

Buna ek olarak Ziraat Bankası şubeleri tüm yıl boyunca resmi tatillerde, bayram tatillerinde ve  hafta sonu yani Cumartesi, Pazar günleri vatandaşlara hizmet vermiyor.

Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası: 0850 258 00 00

HER DÖNEMİN BANKASI 

Zaman içerisinde herkesin ve her kesimin bankası olabilmek amacıyla hizmetlerini yaygınlaştıran Ziraat Bankası, ülkeye değer katma amacı doğrultusunda faaliyetlerini geliştirmeye devam etmektedir.

1863 yılında mütevazi bir yardımlaşma sandığı olarak kurulup zaman içinde büyük atılımlarla gelişen Ziraat Bankası bugün ülkenin en değerli aktifleri arasında yer almaktadır.

ZİRAAT BANKASI TARİHÇESİ

19. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı İmparatorluğu'nda, ticaret ve finansmanda batılı modellerin benimsenmesiyle birlikte, yabancı bankalar ülke toprakları içinde faaliyet göstermeye başlamıştı. O dönemlerde ülkede henüz, ulusal niteliğe sahip bir bankacılık sisteminin kurulması için yeterli sermaye birikimi oluşmamıştı ve bir kaynak oluşturma aracı olarak milli bankaların varlığından söz edilemiyordu.

Bu durumdan en çok zarar gören kesim ise çalışan nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan çiftçilerdi. Çünkü tamamen kendi kaderine terkedilmiş tarım kesiminde, geçim sıkıntısı içinde bulunan büyük bir çiftçi topluluğu başvurabilecekleri kurumsal bir finansal yapı olmadığı için, sürekli olarak özel şahıs kredilerine muhtaç durumdaydı. Kredileri verenler, bu işi meslek edinmiş faizci kimselerin yanı sıra, tarım gereçlerini satan tüccar, toptancı, ihracatçı, komisyoncu, kabzımal ve köy bakkalı gibi çeşitli ticaret erbabı ve esnaflardı. Bu tür yüksek faizli özel şahıs kredilerine Tefeci veya Murabaha Kredileri denilmekteydi.Memleket Sandıkları adını ahşap kasalardan almaktaydı.

Sandıkla ilgili işler katılımcı köylüler tarafından seçilen 2'si Müslüman, 2'si Hristiyan 4 kişilik sandık eminlerince yönetilmekteydi. Günlük işlemlerin yazıldığı yevmiye defteri, tüm hesapların kayıtlı olduğu defter-i kebir ve eldeki nakit paralar bu ahşap kasalarda saklanırdı. Daha sonraları güvenlik nedeniyle bu sandıkların yerine yöredeki ustalar tarafından demirden yapılan ilkel kasalar kullanılmaya başlanıldı.

1867 yılında "Memleket Sandıkları Nizamnamesi"nin yürürlüğe girmesiyle Osmanlı Devleti'nin her yanında (Rusçuk, Eski Cuma ve Lefkoşe sandıkları ilk örneklerdendir) sandıklar faaliyete başlamış ve uzun yıllar başarıyla hizmet vermiştir.

Kredilendirme işlemleri sonucu elde edilen gelirlerinden giderlerin düşülmesi suretiyle ulaşılan sandık karının 2/3'ü sandığın bulunduğu yörenin okul, yol, köprü gibi ortak kullanıma açık temel gereksinimlerinin yapım ve onarımında kullanılmıştır. Bu yönüyle Memleket Sandıkları ülkenin imarına da katkıda bulunmuşlardır. Ancak izleyen yıllarda sandıkların işleyişinde gözlenen bozulmalar, Memleket Sandıkları'nın etkinliklerini azaltmıştır. Sandıkları merkezi yönetime bağlayarak olumsuzlukları giderebileceğini düşünen hükümet, 1883'te aynı amaçlar doğrultusunda "Menafi Sandıkları"nı kurmuştur. Menafi Sandıkları'na geçilmesiyle idare yeniden düzenlenmiş, kayıt ve muhasebe işleri çağdaş ve ilmi esaslara uygun olarak yürütülmeye başlanmış ve merkezi hükümetin doğrudan denetimine tabi tutulmuştur. Bu yeni yapılanma; sandıkların idaresine nispeten ciddi, bilimsel denetime açık bir işleyiş kazandırsa da tamamen yeni, çağdaş bir örgütlenmeye duyulan gereksinimin önünü alamamıştır.

Menafi Sandıkları'nın ihtiyaca cevap vermediği, esasen idari yönden revizyon gerektiği ve kaynaklarının sınırlı olduğu gerçekleri de eklenince, mevcut örgütlenmenin bir banka şeklinde organize edilmesi fikir ve eğilimi olgunlaşmış, II. Abdülhamit nezdinde de bu konu üzerinde ciddiyetle düşünülmüştür. Sadrazam Kamil Paşa'nın Bakanlar Kurulu ve II. Abdülhamit'e sunduğu mazbatada Menafi Sandıkları'nın artık fonksiyonlarını yerine getirememeleri sebebiyle kaldırılarak bunların yerine Ziraat Bankası kurulması gerekliliği kaleme alınmıştır. Söz konusu mazbatanın II. Abdülhamit'in olur ve onayıyla yürürlüğe girmesiyle 15 Ağustos 1888'de Menafi Sandıkları'nın yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası resmen kurulmuş, o tarihte faaliyette bulunan Menafi Sandıkları da banka şubelerine dönüştürülerek faaliyete başlamıştır. O güne kadar Menafi Sandıkları'nın mali kaynağını oluşturan menafi hisseleri bankaya devredilmiş ve bundan sonraki hisseler de bankanın sermayesine tahsis edilmiştir. Bu adımla birlikte, teşkilatlı tarımsal kredi tarihimizde yeni bir dönem başlamıştır.

YORUMLAR 1
  • Dogukan 5 yıl önce Şikayet Et
    Zıraat bankaları sabah 9.00 da müşteriye açılır aksam 17.00 da müşteriye kapanır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR