Araç alıp satanlar dikkat! Yıl sonuna kadar uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, ikinci el taşıt satışı yapan işletmelerin, iş yerlerinin en az 100 metrekare olması ve konut altında bulunmaması gibi şartları içeren düzenlemeye uyum süresini yıl sonuna kadar uzattı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2019 15:05 GÜNCELLEME 10.08.2019 15:05 EKONOMİ
Araç alıp satanlar dikkat! Yıl sonuna kadar uzatıldı
Araç alıp satanlar dikkat! Yıl sonuna kadar uzatıldı

Ticaret Bakanlığı'nın "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

 

 

Şubat 2018’de yapılan düzenleme ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmeler ile galericiler sitesi gibi içinde ikinci el taşıt satışı yapılan toplu iş yerlerine getirilen şartlara uyum sağlamaları için 13 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmişti.

Söz konusu düzenlemeden bu yana geçen süre içerisinde işletme ve toplu iş yerlerinin büyük bir kısmı yönetmelikte öngörülen şartlara uyum sağlayamadığından, Ticaret Bakanlığınca ticari hayatın sekteye uğramaması ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla yeni yönetmelik değişikliği ile işletme ve toplu iş yerlerine 31 Aralık 2019 tarihine kadar ilave uyum süresi tanındı.

 

 

GALERİCİLERE METREKARE ŞARTI

Söz konusu düzenleme ikinci el otomobil satışı yapan işletmeler için, iş yerinin en az 100 metrekare genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde olması, konut altında bulunmaması, temsile yetkili kişilerin mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gibi şartları zorunlu kılıyor.

Ayrıca, bir yapı veya alan bütünlüğünde faaliyet gösteren ve içinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan en az 30 işletme veya en az 50 çalışanı bulunan iş yerleri için de çalışanlar ve ziyaretçilere yönelik yönetim odası, ibadet yeri, çalışan ve ziyaretçiler için beslenme ve dinleme alanı, ortak kullanım alanlarının engellilere uygun olarak tasarlanması, otopark şartı, sağlık odası ve en az 1 sağlık personeli istihdam şartı bulunuyor.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Mery 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye gelen İRAN UYRUKLU MA plakalı iran araçları ülke içinde kaçak yolcu taşıyor.buna kim dur diyecek.
    Cevapla
  • Poyrat 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle 2.elde herkes galerici olmuş. Berberi bakkalı manavı emlakçısı al satçısı ve sonuç hepsi beraber piyasanın anasını ağlattılar. Devletin bu çarpık düzene bian önce düzen vermesi gerekir. Adam tempraya 25 bin yazmış. Önüne gelen galerici olursa sonuç da bu olur. Ve bu iş bilmezlerin yüzündende 10 liralık mala 20 lira ister oldular.
    Cevapla
  • Duyarlı davranmak 4 yıl önce Şikayet Et
    Konut altında bulunmaması şartı alkollü içki satan bayiler içinde getirilmelidir. Şarap kokusu üst katlara kadar evin içine siniyor.Zararlı ot gibi her tarafta bitiyorlar.
    Cevapla
  • faik 4 yıl önce Şikayet Et
    çapulcular ortadan kalkmış olur bu sayede
    Cevapla
  • Poyrat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez! Bu araç alım satım işini devlete vergi veren galericiler yapmalı. Çünkü bu sahibinden adı altında yapılmaya çalışılan alım satımlar yüzünden şahinin doğanın piyasını 15 20 binliralara çıkarttılar. Yani hiç bir şahıs arabasını galeriden başkasına satamamalı ve galeriden başkasından alamamalı.Sahibinden.com da araç fiyatlarına baktığınızda piyasayı alt üst edenlerin galeriler değil sahibinden olarak satanların mahfettiğini farkedeceksiniz.
    Cevapla
  • Yüksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen galericisin galiba Poyrat.Vatandaş arabasını istediği gibi satar. Kime ne.
    Cevapla
  • Ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabii.. sahibinden araçları pazarlıkla 2-3 bin aşağı alıp piyasanın 2-3 bin üstü satıp oturduğu yerden 5-6 bin kazanan emlakçının, al satçının değil de malını ederine satmaya çalışanın suç..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Heryere aracı, komisyoncu girsin diyorsunuz. Galerici paraya sıkışandan değerinin altında satın alacak, tefeci gibi üzerine fiyat koyup satacak. Sebep? Galerici havadan para kazansın. Vatandaş nasıl olsa çalışıp öder değil mi? Çalışmak sanki bir tek vatandaşa mahsus.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR