Gizli IMF toplantısına sert tepki: Meşruiyet dışı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İyi Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın IMF yetkilileriyle gizli toplantısı ortaya çıkması sonrası açıklama yapan IMF Türkiye İcra Direktörü Kaya "Saklanan, meşruiyet dışı toplantı, ülkeye karşı farklı bir ajandanın göstergesi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2019 08:20 GÜNCELLEME 23.09.2019 08:38 EKONOMİ
Gizli IMF toplantısına sert tepki: Meşruiyet dışı
Gizli IMF toplantısına sert tepki: Meşruiyet dışı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İyi Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın IMF yetkilileriyle gizli bir toplantı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Öztrak ve Yılmaz bazı ekonomistlerle Ankara Hilton Otel'de gizli bir görüşme gerçekleştirdi. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Raci Kaya, IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti yetkilileriyle yaptığı görüşmelere ilişkin, "Heyetle yapılan toplantılar boyunca böyle bir görüşme niyetinden dahi söz edilmemiştir. Buna rağmen böylesi saklanan, meşruiyet dışı bu toplantı, Türkiye'ye karşı farklı bir ajandanın varlığının göstergesidir." ifadesini kullandı. 

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti yetkilileriyle görüşmesini değerlendirdi.

Madde 4 görüşmeleri sürecinde IMF ekibine her türlü desteğin verildiğine işaret eden Kaya, karşılıklı mutabık kalınan program süresince tüm taleplerin karşılanmasında kolaylaştırıcı olunduğunu aktardı.

Kaya, bizzat iki gününde yer aldığı toplantılar boyunca böyle bir görüşme niyetinden dahi söz edilmediğine dikkati çekerek, "Buna rağmen böylesi saklanan, meşruiyet dışı bu toplantı, Türkiye'ye karşı farklı bir ajandanın varlığının göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 90 TÜMÜ
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    , IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti yetkilileriyle görüşmesini secilmiş bir hükümet var konusursa onlar konusur sizlere neoluyor resmen chp iyi parti neoldu ulkeyi kırizemi sokacaniz bunlar yediyi kapa pisliyorlar darduruma sokuyorlar
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bu olayın üzerine gidilmeli bu hainlere gerekli cevaplar verilmeli
    Cevapla
  • HAK 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözde T.C li Lavronlar.!
    Cevapla
  • KEREM 4 yıl önce Şikayet Et
    GÜÇLÜ DEVLET VEKİLİNDEN DE HESAP SORABİLMELİ Belli ki IMF yerel seçim sonuçlarından umutlandı. 2023 sonrasına dair planlar yapıyorlar. Devlet büyüklerimiz durumu halka şikayet etmek yerine, muhataplarından hesabını sormalıdır. Gerekirse IMF yi geldiği yere dönmemek üzere göndermeliler diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Kezo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bukelamun her sıfata girirler gizli kapılar ardında aynı Abdülhamit e yaptıkları gibi ülkenin faydasına çalıyorlar kendini akıllı zanneden zavallılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR