27 Eylül benzine büyük indirim! İstanbul, Ankara, ve İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin büyük indirim geliyor. Yapılan açıklamalara göre 27 Eylül cuma gününden itibaren akaryakıta gelen son zamların ardından indirim yapılacağı belirtildi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? Benzine kaç kuruş indirim gelecek?

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2019 14:12 GÜNCELLEME 28.09.2019 14:12 EKONOMİ
27 Eylül benzine büyük indirim! İstanbul, Ankara, ve İzmir akaryakıt fiyatları
27 Eylül benzine büyük indirim! İstanbul, Ankara, ve İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin son dakika indirimi! Akaryakıt sektörü yetkililerinin verdiği bilgiye göre benzinin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren indirim bekleniyor. Buna göre 24 kuruşluk indirimin pompa fiyatlarına yansıması halinde İstanbul’da 7.11 olan benzinin litre fiyatı 6.87 TL’ye düşecek. Ankara’da ortalama 7.20 TL olan benzinin litre fiyatı 6.96 TL’ye, İzmir’de ise 7.18 TL’den 6.94 TL’ye inecek. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle, petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

 

 

BENZİN VE DİZEL YAKIT NEDEN BU KADAR ARTTI?

Geçtiğimiz Cumartesi günü Suudi Arabistan'ın petrol endüstrisinin altyapısına, dünyanın en önemli enerji tesislerine yönelik henüz, İHA mı yoksa füze mi olduğu, kimin tarafından düzenlendiği tam olarak belirlenemeyen geniş kapsamlı hava saldırıları hemen herkesi hazırlıksız yakalardı. Saldırılar, Suudi Arabistan'ın petrol ihracat kapasitesini yarıya indirdi. Brent petrol fiyatlarında yaşanan artış veya azalış Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiriyor. Saldırı sonrası Türkiye’deki akaryakıt fiyatları artmış, benzine 35 kuruş motorine ise 12 kuruş zam yapılmıştı. Fakat bölgedeki sorunların çözülmesi sebebiyle yakıtta indirime gidildi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR