Çok sayıda ülkeye böyle seslendi: Türkiye'ye daha fazla para gönderin

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'ye daha fazla mali yardımda bulunulması gerektiğini söyledi. Dün de Yunanistan Başbakanı Miçotakis benzer bir açıklama yapmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2019 12:31 GÜNCELLEME 28.09.2019 17:51 EKONOMİ
Çok sayıda ülkeye böyle seslendi: Türkiye'ye daha fazla para gönderin
Çok sayıda ülkeye böyle seslendi: Türkiye'ye daha fazla para gönderin

Avrupa Birliği'nin etkin isimlerinden Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, sığınmacı krizinin önüne geçilmesi için Türkiye'ye ek mali destek verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Asselborn, "Türkiye, 3,5 milyon Suriyeli sığınmacıyla çok ağır bir yükü omuzluyor. Bunun için desteğe ihtiyacı olduğu bence çok açık. Bu nedenle AB, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için ek mali destek güvencesi vermek zorunda" diye konuştu.

Sağlanacak ek mali desteğin Suriyeli sığınmacılar için harcanacağına dikkati çeken Lüksemburg Dışişleri Bakanı, "Para Erdoğan'a ya da hükümetten herhangi birine verilmeyecek. Bilakis örneğin mülteci çocuklarının okula gidebilmeleri ve bu insanların tedavileri için kullanılacak" dedi.

 

 

AB'nin sığınmacıların ihtiyaçları için kullanılmak üzere Türkiye'ye yaptığı ödeme miktarı yıl sonu itibarıyla 6 milyar euroyu bulmuş olacak.

Yunanistan'dan AB'ye çağrı: Türkiye'ye daha fazla para gönderin

YUNAN BAŞBAKAN DA BENZER ÇAĞRI YAPMIŞTI

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'den Avrupa'ya geçen mültecilerin sayısının azaltılması için, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye daha fazla maddi yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

KAYNAK : Deutsche Welle
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    şu kapıları açın adamlar geçsin. ne savaş kalır ne bir şey neden açılmıyor.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu kapıları açmadan kimse taşın altına elini koymaz.. Aç kapıları bak nasıl güvenli bölge oluşacak, bakın nasıl anayasa komisyonu hızlanıp sağlıklı seçim ortamı hazırlanacak. zaten suriyede biz oy kullanmamız lazım velisi olduk artık kardeşlerimizin
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan ne uyanık geçinen toplumsunuz,, Türkiye komşunuz sığınmacılara siz bakın bize gelmesin diye destek çağrısı.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan gururmu duyuyoruz merak ediyorum koskaca turkiye avrupanin gozunde multeci bekscisi sıkısinca 3 milyar daha atariz mantigi var yazik gercekten.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz Erdoğan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR