Binasını güçlendirene 50 bin lira faiz desteği

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Gürgen “Riskli binaların güçlendirilmesi için bazı zorlukları kaldıracağız. İsteyene, kredi için 50 bin liraya kadar faiz desteği vereceğiz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2019 07:08 GÜNCELLEME 01.10.2019 15:30 EKONOMİ
Binasını güçlendirene 50 bin lira faiz desteği
Binasını güçlendirene 50 bin lira faiz desteği

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından şehirdeki binaların durumu yeniden gündeme geldi. Hükûmetin önümüzdeki günlerde Meclis’e sunacağı güçlendirme düzenlemesiyle özellikle sahil bölgelerde imar planına uyumsuzluk sebebiyle güçlendirilemeyen binlerce binaya el atılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen; güçlendirme için bir şans vereceklerini, imarla ilgili birtakım mecburiyetleri ortadan kaldıracaklarını belirtti. Gürgen, şunları söyledi:
Mesela altı katlı binanız var. Güçlendirmek istiyorsunuz, projeleri hazırladınız. Belediyeye gittiğinizde ‘Burası dört kata düşmüş, iki katını yık’ gibi bir cevapla karşı karşıya kalınabiliyor. Bunun önünü açacağız. Güçlendirme de ruhsata tabi olacak. Yeterliliğe sahip firmalar projeyi hazırlayacak. İnşaatını bir yükleniciye verecek. Parası neyse verecek ve yaptıracak.

50 BİN LİRA FAİZ DESTEĞİ

Binasını güçlendirmek isteyene, alacakları kredi için hane başına 50 bin liraya kadar faiz desteği de vereceğiz. Bu, 10 yılda geri ödenecek. Amacımız, muhtemel bir depremi en az kayıpla atlatmak. Şartlarımız elbette mevcut. Mülkiyetle alakalı problem olmayacak. Başkasının arsasına ev yaptıysan ona şans veremeyiz. Kendi sınırları içerisinde kalıyorsa ve ilave metrekare kazanmayacaksa izin var.

TÜRKİYE GAZETESİ

 

 

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bina güçlendirmesi ne kadar sağlıklı olur acaba?
    Cevapla
  • limonii 4 yıl önce Şikayet Et
    Çeşitli bahanelerle yapı denetim belgesi alamayanlar için tekrar bir şans verilmeli .
    Cevapla
  • TNT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin hicbirine gerek yok, bastan adam gibi yapilsa ve denetim olsa binalara birsey olmaz. Hersey hile üzerine...YAZIK; COK YAZIK:
    Cevapla
  • Molla Muhendis 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi bir de şöyle okuyun: ''Binasını güçlendirenin ahiretini tehlikeye atıyoruz.'' Faiz haramdır, kesinlikle bulaşmayın.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    50 bin havaya gider dikkat etmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR