Volkswagen'in kararı çıldırttı! İlginç Türkiye açıklaması

Alman otomobil devi, Manisa'ya 1.4 milyar euroluk yatırım yapacağını açıklayınca, fabrika konusunda Türkiye'nin rakiplerinden olan Bulgaristan'dan ilginç açıklamalar gelmeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2019 11:22 GÜNCELLEME 04.10.2019 17:08 EKONOMİ
Volkswagen'in kararı çıldırttı! İlginç Türkiye açıklaması
Volkswagen'in kararı çıldırttı! İlginç Türkiye açıklaması

Aylardır süregelen görüşmeler sonrasında Alman devi Volkswagen, Manisa’da fabrika kuracağını açıkladı. Alman devi, Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi A.Ş. şirketini resmi olarak kurdu.

 

 

Bu duyuruyla beraber, Suudi Arabistan, Bulgaristan ve Türkiye arasında devam eden rekabetin galibi Türkiye oldu.

Eski Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Türkiye'yle girdikleri Volkswagen yarışının eşit şartlarda yapılmadığını ve Türkiye'nin ayrıcalıklara sahip olduğunu savundu.

 

 

"EŞİT BİR MÜCADELE OLMADI"

Bulgar ulusal radyosu BNR'ye demeç veren Plevneliyev, "Bu kesinlikle eşit bir mücadele olmadı. Zira görünene göre Türkiye, kurallara hiç bağlı kalmadı ve ortak pazar kurallarına ilgi göstermedi. Türkiye Gümrük Birliği üyesi, tüm haklara sahip, ancak bununla birlikte hiçbir yükümlülüğü bulunmuyor" dedi.
 

2-3 YIL İÇİNDE BAŞKA BİR ŞİRKET GELECEK UMUDU

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev de, Volkswagen'in bu yıl Bulgaristan'ı tercih etmediğini ancak 2-3 yıl içinde başka büyük bir firmanın ülkelerine yatırım yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

YENİ FİRMALAR GELEBİLİR

Volkswagen’in Manisa’ya kuracağı fabrikanın ardından birçok Alman şirket ile global ölçekli firma şehirde yer sormaya başladı. TAYSAD Başkanı Alper Kanca, “Volkswagen’in gelişi birçok yatırımcıda Türkiye imajına olumlu katkı yaptı ve duvarlar yıkıldı. Yatırım yapmak için yer soran sorana” dedi.

EV VE ARSALAR DEĞERLENDİ

Öte yandan Volkswagen'in kararını açıklaması sonrası gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Hali hazırda fiyatların neredeyse İstanbul ile yarıştığı bölgede, kiralıkta tercih edilmesinden kaynaklı 1+1 dairelere yoğun ilgi var. Bir daire için günde 35-40 kişinin aradığını dile getiren bölgedeki gayrimenkul uzmanları, konutta fabrika kararı ile fiyat artışlarının yaşandığını, arazi tarafında ise temelin atılmasının beklendiğini ifade ediyor.

Manisa OSB

943,5 MİLYON TL SERMAYE

Şirketin merkez adresi ise Keçiliköy OSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa oldu. Ticaret Sicil Gazetesindeki ilana göre, Manisa merkezli şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirlendi.

İLK ETAPTA 5 BİN ÇALIŞAN

Kurulan fabrikada ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Bu arada Alman otomotiv devinin yurt dışı fabrikalarındaki 1000-1200 avro maaş veriyor.

VOLKSWAGEN NE KADAR MAAŞ VERİYOR?

Bu rakamı göz önünde bulunduran vatandaşlar ise Türkiye'deki maaşların 7 bin TL'yi bulmasını bekliyor.

YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hemen 1000 1200 euro TL ye çarpılmış 7000 diyorlar
    Cevapla
  • Vgg 4 yıl önce Şikayet Et
    Max 3000 verir neden Türkiye'yi secti
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Algıda konyaya kurulduğunda 5 bin maaş verdi konya esnafı ayağa kalktı piyasayı yükseltileyim asgariye düşürün diye ....manisanın esnafı bunu yapmaz insallah
    Cevapla
  • Cevdet 4 yıl önce Şikayet Et
    Manisa esnafından önce zorlu var burda hemen tehdit başlar asgari ücretli çalışsınlar diye
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin pazarlama potansiyeli var avrasya orta dogu avrupa
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş, onun kendi pazarlama ağı var. Arabayı yapıp bize sat demiyecek. Bize istihdam, yan sanayi vs avantajı var. İhracat kısmı ise lojistik anlamında..
    Cevapla
  • Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    7 bin lira maaşı verir mi adam,hayal satmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR