Binlerce vatandaş bekliyordu! Erdoğan açıkladı... Yeni düzenleme geliyor

AK Parti'nin Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yoksulluk Nafakası'na değindi. Erdoğan, nafaka ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenlemenin ikinci pakette yer aldığını ve icra yoluyla çocukların ana-babaya teslimi sona ereceğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2019 17:42 GÜNCELLEME 05.10.2019 17:42 EKONOMİ
Binlerce vatandaş bekliyordu! Erdoğan açıkladı... Yeni düzenleme geliyor
Binlerce vatandaş bekliyordu! Erdoğan açıkladı... Yeni düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada uzun zamandır gündemi meşgul eden konulardan bir olan nafaka konusuna da önemli mesajlar verdi. Erdoğan, '' Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenleme de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri. İcra yoluyla çocukların anne-babaya teslimi sona erecek'' dedi.

 

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

''NAFAKA DÜZENLEMESİ YAPILACAK''

 

 

Yeni yasama döneminde Meclis'ten en önemli beklentilerimizden biri yargı paketini yasalaştırması. Taahhütlerimiz doğrultusunda hazırlanan ilk paket tüm siyasi partilerin değerlendirilmesine sunulmuştur. Böyle önemli bir konunun en kısa sürede uzlaşmayla Meclis'ten geçmesidir. İkinci paketin hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda idarelerin taraf olduğu bazı uyuşmazlıklar için zorunlu sulh yolu için müstakil bir düzenleme öngörülüyor. Denetimli serbestlik süresi yeniden belirleniyor. Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenleme de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri. İcra yoluyla çocukların anne-babaya teslimi sona erecek.

''KONUTTA İNFAZIN KAPSAMI GENİŞLİYOR''

Mevcut sistem kadınların 6 ayın altında kalan cezalarının evde infazına imkan tanıyordu. Bu süre 2 yıla çıkarılıyor. 2 yılın altında ceza alan bir kadın hükümlünün cezasının infazı evinde elektronik takip sistemi ile yapılabilecek. Yine eski sistemde 70 yaş üzerindekilerin 1 yılın altında kalan cezalarının evde infazına imam tanınıyordu. Bu süre şimdi 3 yıla çıkarılıyor. 75 yaş ve üzerindekiler için ise 3 yıl olan süre ise 5 yıla çıkarılıyor.

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • MAĞDURUZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Biran evvel EYT ve STAJ Yasasının çıkmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • millivatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten nafaka olduğu sürece tamamen boşanmış sayılmıyorsun sadece ayrı yaşıyorsun oyüzden tam boşanmış olmak için nafaka denen saçmalığın acilen durdurulması lazım .bu saatten sonra evlenecek olan noterden de evlilik içinde veya boşanmasından mütevellid sorunların önüne geçmek için evlilik şartname düzenlemeleri elzem olur
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka 2-3 yıl süreli olabilir...hiç olmamasıda,sürekli olmasıda bi tarafı madur eder...
    Cevapla
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    NAFAKA tamamen kalksın ,gençler artık evlenmek istemiyor nafaka yüzünden ,nafaka aile çökertme teşviğidir ,eli ayağı olan herkes çalışsın hayatını kazansın
    Cevapla
  • akcan 4 yıl önce Şikayet Et
    kadın çalışmaz diyordunuz ????
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    yeni emekli oldum bağladıkları maaş,1353.tl 31 sene devlete pirim ödedim,yinede Allah bereket versin,ama gelde bu maaşla geçim yap 2 tane çocuk var.Allah dan ev kendimizin,ne yapılıyosa memur ve emeklisine yapıyolar,zaten memur rahat çoğu emekli bile olmak istemiyo,niye olsunki evinden bile rahat .biran önce bu adaletsizliyi gidermeleri lazım,emeklilik nedir al bu parayı çalışma bununla geçin gençlerin önönü aç demek,nasıl olcak bu maaşla geçinmek,bunca yıl pirimi boşuna ödedik,zaten 65 yaşına gelince devlet bu kadar maaş veriyo,bu maaş adaletsizliyinin sona ermesi lazım devlet vatandaşını memur işçi ssk bağkur diye ayırmaması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR