İmza atanlar dikkat! Mahkemelik olabilirsiniz

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin "Senedin fotokopisiyle bile dava açarak ödediğiniz miktarı geri alabilirler" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2019 15:52 GÜNCELLEME 06.10.2019 16:02 EKONOMİ
İmza atanlar dikkat! Mahkemelik olabilirsiniz
İmza atanlar dikkat! Mahkemelik olabilirsiniz

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, mal ve hizmet alımında imzalanan ve ödemesi yapılan senetlerin yırtılarak atılmaması gerektiği ve 10 yıl saklanması gerektiği uyarısında bulunarak, "Senedin fotokopisiyle bile dava açılabilir ve ödenen miktar geri ödenmek zorunda kalınabilir" dedi.

 

 


Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, satış işlemlerinde ve hizmet işlemlerinde tüketicilerin yaptığı sözleşmeler ve atmış oldukları imzalarla senetler konusunda dikkat edilmesi gereken konularla ilgili olarak tüketicileri uyardı. Mahmut Şahin, "Eğer karşımızdaki kötü niyetli ise ki, biz iyi veya kötü demeden tedbirimizi almak zorundayız. Sözleşmeyi imzaladık, zaten bizim ayrıca bir senet verme yükümlülüğümüz yok. Hem sözleşme hem de senet alınıyorsa burada tüketiciye bir mesaj var. Ora ile işlem yapma, oradan mal ve hizmet alma. Başka bir yerden alışveriş yap. Çünkü tüketicinin imzaladığı sözleşme senet hükmündedir" ifadesinde bulundu.

Yapılan sözleşmede ayrıca bir senet varsa buna da dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Mahmut Şahin, "Ayrıca bir senet varsa, sözleşme ve senedi ayırıp iki ayrı işleme koyabilirler. İki defa bizden tahsil edebilirler. Haklı ya da haksız olsalar bile bunu yapabilirler. Biz eğer bir senet vermişsek, senet ödeme yaptıktan sonra bize iade edildiyse o senedin bizim senedimiz olup olmadığını kontrol edelim. İmza bizim mi değil mi bakalım ve o senedi alıp yırtıp atmayalım. Üzerine İPTAL yazıp saklayalım. En azından 10 yıl saklayalım" diye konuştu.

"Verdikleri senet bizim senedimiz, kontrol ettik ve gerçekten bizim. Ama bunu yırtıp atarsak o senedin fotokopisi ile bile bize dava açıp ödediğimiz ücreti yeniden alabilirler" uyarısında bulunan Mahmut Şahin, "O zaman bizim senedin aslını mahkemeye sunmamız gerekiyor. Senedi yırtıp attıysak senedin fotokopisiyle borcu bir kez daha verme durumu ile karşı karşıya geleceğiz. Buna çok dikkat etmemiz lazım aksi halde kötü niyetli insanlar tüketicinin cebini takip ediyor" dedi.

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • HakKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İşin garibi fotokopi nedir ya. Hangi devirde yaşıyoruz. İnsanlar böyle basit işlerden mesul ve mağdur olmamalı.
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    hukukuun boşluğudur bu fotokopi ile işlem yapılamaz insanların mağdur etmeyi bırakın artık
    Cevapla
  • Serhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi senet var 5.800 tl adam hala ödemiyo nasıl ödetiriz avkat olan varmı masrafları karşıdan talep edip alacak. Ankara
    Cevapla
  • HakKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İcra dairesine senetle birlikte dilekçe vermen lazım.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi hiç bir şeye imza atmamak... alın size 2 atasözü... 1.parasını seven peşin alış veriş eder... 2.veresiye keyif olmaz...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR