Türkiye için çok önemli! Bugün yarın başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10. Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuşuyor. Bakan Sönmez, Yavuz gemisinin Kıbrıs'ın güneyinde bugün sondaja başlayacağını açıkladı ve "Stratejik ortaklarımızın bizi eleştireceği en son husus Türkiye'nin uluslararası hukuka uymadığıdır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2019 11:42 GÜNCELLEME 07.10.2019 12:21 EKONOMİ
Türkiye için çok önemli! Bugün yarın başlıyor
Türkiye için çok önemli! Bugün yarın başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10. Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuştu. "Stratejik ortaklarımızın bizi eleştireceği en son husus Türkiye'nin uluslararası hukuka uymadığıdır." diyen Bakan Dönmez, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hakılılığı Birleşmiş Milletler nezdinde de kayıtlıdır. Doğu Akdeniz'de enerji korsanlığına geçit vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. Bakan Dönmez'in öne çıkan açıklamaları şöyle:

 

BUGÜN YA DA YARIN SONDAJA BAŞLIYORUZ

Biz uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızın farkında ve takipçisi olacağız. Hiçbir güç bizi çalışmalarımızdan alıkoyamayacak. Arayacağız araştıracağız. Yavuz, Güzelyurt-1 lokasyonuna ulaştı, bugün ya da yarın yeni sondajına başlayacak.

TÜRKİYE MERKEZ OLUYOR

Türkiye olarak uluslararası enerji piyasaları açısından önemli bir merkez olmaya devam ediyoruz. TANAP, TürkAkım gibi ülkeleri hatta kıtaları ilgilendiren devasa projelerde ilerliyoruz, tamamlama noktasına getirdik. Enerji arz güvenliğimizi tesis ediyoruz, sektörümüzün itibarına katkılar sağlamış oluyoruz.

 

KAPASİTEMİZİ 4 KATINA ÇIKARDIK

Doğalgazda LNG tesislerimiz ve depolama projelerimizin katkısıyla arz sorunumuzu tamamen ortadan kaldırdık. Türkiye, Doğu Akdeniz ve Ortadoğu ve Avrupa bölgesinde 4 LNG terminaline sahip tek ülke. 5, terminalimizin inşallah planlamasını yapıyoruz. Mevcut LNG kapasitemizi tam 4 katına çıkarmış olduk.

Her alanda çalışmalarımız kamu özel sektör işbirliğiyle sürdürmüş olacağız. Tedaş tarafından hayata geçirilen aydınlatma mobil uygulamasıyla vatandaşla nerede olurlarsa olsunlar bu uygulamayla bize iletebiliyorlar. Uygulama ile bugüne kadar yaklaşık 210 bin şikayet aldık ve bunların yüzde 99,47'sini giderdik.

GÜNEYDOĞU'DA PETROL KEŞFETTİK

Bakan Dönmez, "Tam lokasyon vermeyeyim ama Güneydoğu'da petrol keşfimiz var. Trakya'da da yeni bir doğal gaz keşfi var. Hidrolik çatlatma yöntemiyle petrol ve doğal gaz üretimine başlayacağız. Yatayda çatlatma yapmak suretiyle teknolojinin sadece ABD'de değil Türkiye'de kullanılacağını göstermiş olacağız" dedi.

YORUMLAR 3
  • fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    eleştireceği en son husus dahi yoktur dünyada haklı olduğu konuda kimsenin eleştirisine bakmamalı devlet dediğin egemenlik haklarını korumasını bilir türkiyede koruyacaktır,
    Cevapla
  • İnşallah.... 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah en kısa zamanda ALLAHÜTEALA CC izniyle hem Yavuz Hemde Fatihin sondaj çalışmaları sonucunda en kısa zamanda rezervi çok yüksek ve yüksek kalitede hem petrol hemde doğalgaz buluruz İnşallah
    Cevapla
  • halil ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    inşaALLAH
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR