Geleceğin akıllı teknolojileri İstanbul’da

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle, Türkiye’nin en kapsamlı akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future World Expo, “Dijital KOBİ Hareketi” sloganıyla 30-31 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2019 15:04 GÜNCELLEME 07.10.2019 16:06 EKONOMİ
Geleceğin akıllı teknolojileri İstanbul’da
Geleceğin akıllı teknolojileri İstanbul’da

Zirvede geleceğin akıllı teknolojileri ve bu teknolojilerin ülkemizin şehirleri ve sanayisine getirdiği yeni yaklaşımlar ele alınacak. Zirvede Google Veri Analitiği Danışmanı ve IE Business School Gelişmiş Analitik ve Büyük Veri Profesörü Christina Stathopoulos, Alibaba.com CEO’su Cüneyt Erpolat ve Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young’ta yer alacak.

 

 

GELECEĞİN DÜNYASINI DEĞİŞTİREN TEKNOLOJİLER

KOBİ’ler Türkiye ekonomisindeki iş gücünün yaklaşık yüzde 70’ini oluşturuyor ve tüm ekonomik faaliyetlerin de yaklaşık yüzde 55’lik bölümünü gerçekleştiriyor. Ekonomik büyümede bu denli kritik rolleri olan KOBİ’ler en az büyük şirketler kadar teknolojiye ve dijital dönüşüme ihtiyaç duyuyor.  Bu anlamda Türkiye’nin en büyük teknoloji ve dijital dönüşüm etkinliği olma özelliği taşıyan Smart Future World Expo, akademi, reel sektör ve kamuyu bir araya getirecek. Etkinlikte, Dijital Dönüşüm, Akıllı Şehir, Teknoloji ve Bilişim, Dijital Fabrikalar, Enerji ve Girişimcilik temaları eş zamanlı olarak işlenecek. Aynı zamanda bilişim, yazılım, otomasyon, elektronik ve şehircilik başta olmak üzere gelişen IoT, yapay zekâ, bulut bilişim ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren akıllı teknolojilere değinilecek.

 

 

ZİRVE 20 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYOR

Zirve, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Bilim ve Teknolojinin Küresel Perspektifi, KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Stratejileri, Yapay Zekanın Akıllı Üretimdeki Rolü ve Önemi, E-İhracat ve Dijital Dönüşümde AR-GE ve İnovasyonun önemi gibi konu başlıkları işlenecek. Zirvenin 20 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor. Aynı zamanda zirvede, Üniversite Kulüpleri arasında düzenleyeceği proje ve fikir yarışması olacak, bu  anlamda yüksek teknolojiye ilgi duyan, teknoloji odağında kurulmuş üniversite kulüplerinden en yüksek puanı alan ekip Smart Future Forum'dan etkinlik sponsorluğu kazanmış olacak.

Smart Future Forum Başkanı Murat Karataş, “Kobilerin dönüşümünün ekonomiye olan katkısı oldukça önemli. Kobinin dijital dönüşüm ihtiyacının farkındayız ve kobilere dijital dönüşümün yol haritasını çizmek için zirveye davet ettik. Zirvede Teknoloji ve Dijital Dönüşümü odak kabul etmiş sektör liderleri en son projelerini ve ürünlerini fuar alanında sergileyerek zirveyi ziyaret eden son kullanıcıya neler yaptıklarını sunma fırsatında bulunacak. Fuarda firmalar diğer firmalarla, kamu ve akademisyenler ile bir araya gelerek yeni iş birlikleri oluşturabilecek ve yapılan alt etkinliklerle sürdürülebilir bir gelecek vizyonu oluşturulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

Smart Future World Expo Hakkında: Smart Future Forum tarafından ilki 2016 yılında yapılan Smart Future World Expo: Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Fuarı teknoloji, iş dünyası ve kamunun önemli kurum ve kuruluşlarının destekleriyle organize edilmektedir. Teknoloji üreticileri ve hizmet sağlayıcılarının Türkiye'deki sanayici, iş dünyası temsilcileri ve yerel yöneticileriyle buluşması için Türkiye'nin en kapsamlı akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm etkinliği olma özelliği taşıyor. Alanın uzman isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı eş zamanlı konferansları barındıran zirve, farklı sektörlerden dönüşümün öncüsü firma ve kurumların yer aldığı fuar alanı, düzenleyici kamu kurumları yönetici ve liderlerinin katılımı, üst düzey yöneticileri bir araya getiren C-Level network alanı, dijital teknoloji temelli girişimci projeleri ve yatırımcı potansiyeli ile Smart Future World Expo her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlamakta.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR