Son dakika haberi: Bakanlık duyurdu! Avcılar ve Küçükçekmece için kritik karar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Avcılar ve Küçükçekmece için önemli bir son dakika kararına imza attı. Kumsal bölgesi doğal sit ve nitelikli doğal koruma alanı olarak ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2019 08:29 GÜNCELLEME 21.10.2019 08:31 EKONOMİ
Son dakika haberi: Bakanlık duyurdu! Avcılar ve Küçükçekmece için kritik karar
Son dakika haberi: Bakanlık duyurdu! Avcılar ve Küçükçekmece için kritik karar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü İstanbul’un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerine ilişkin önemli karar aldı.

 

 

DOĞAL KORUMA ALANI İLAN EDİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avcılar ve Küçükçekmece’de bulunan kumsalları doğal sit ve nitelikli doğal koruma alanı ilan etti.

 

 

Nitelikli doğal koruma alanları, doğal yapısı değişmemiş veya az değişmiş, modern yaşam ve önemli ölçüde insan faaliyetleri tarafından etkilenmemiş, doğal süreçlerin hakim olduğu, koruma amaçlarına uygun olarak yörede yaşayanların alanın mevcut kaynaklarını kullanmasını sağlayarak doğal hayata dayalı geleneksel yaşam şekillerinin korunduğu kara, su, deniz alanları olarak nitelendiriliyor.

Doğal sit alan ise jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar olarak tanımlanıyor.

İşte Sit Alanı ilan edilen bölge

 

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • EROL devamı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece tapulu arsaların ve binaların kamulaştırma bedellerini düşürmek için alınmış bir karardır. İnşallah alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülür.
    Cevapla
  • Erol 4 yıl önce Şikayet Et
    O bölge, tapulu arsalardır. 40 yıldır zaten doğal sit alanı idi. Şu an nitelikli doğal sit alanı oldu. ( Nitelikli sit alanı, doğal yaşamın devam ettiği, yabani hayvanların ve bitkilerin yer aldığı bölgeler içindir.) İstanbulun yarısına yakını milli emlak ve 2B arazilerinde ikamet etmekte olup ki asıl yağmalamanın yapıldığı yerlerdir. Kanal istanbulun çıkışı olan değerli bir bölge olan ruhsatlı, iskanlı ve tapulu 5000 tane binanın yer aldığı bir mahalleyi zaten doğal sit alanı iken, nitelikli doğal sit alanı yapmanın amacının yağlanmanın önüne geçmek olduğu gibi bir çıkarsama ile değerlendirmek yanlış olur.
    Cevapla
  • Oyuna Gelmez 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'u CHP'den kurtarmak için sit alanı ilan etmek lazım.Gerçi CHP'liler memnun.
    Cevapla
  • VaV 4 yıl önce Şikayet Et
    Deprem sonrası Avcılarda mevcut binalara 1 kat daha verilecek söylentisi var kentsel dönüşüme gidecekler beklemede bakanlığın buna cevabı olmalı ve son noktayı koymalı.
    Cevapla
  • harika 4 yıl önce Şikayet Et
    kalmış mı ki kumsal, sahil :)) geçmişte yapılacaktı bunlar , çook eski hükümetlerce. Yine de bu hükümet aklediyor böyle şeyleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR