15 bin TL faizsiz kredi müjdesi! İşte şartlar

Devlet, iş kurmak isteyen dar gelirli kadın girişimcilere, faizsiz 15 bin liraya varan kredi desteği sağlıyor. İki yıl geri ödeme istenmiyor. İş fikrine göre para hibe de edilebiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2019 09:17 GÜNCELLEME 29.10.2019 09:53 EKONOMİ
15 bin TL faizsiz kredi müjdesi! İşte şartlar
15 bin TL faizsiz kredi müjdesi! İşte şartlar

Girişimci kadınlar faizsiz krediyle desteklenerek, kendi işinin sahibi yapılıyor. Aile Bakanlığı, iş kurmak isteyen kadınlara, 15 bin lira faizsiz kredi sağlıyor. Kredi için 2 yıl geri ödeme istenmiyor. Bu sürenin ardından kadınlar, kazandığı paralarla 6 yılda eşit taksitlerle geri ödeme yapabiliyor. 
 
SOSYAL DAYANIŞMA VAKFI DEVREDE 
 
Krediden yararlanabilmek için, hazırlanan projeyle birlikte, bulunulan ilçedeki kaymakamlıklarda yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ofisine başvurmak yeterli. Proje uygun bulunursa, 15 bin liraya varan faizsiz kredi desteği sağlanıyor. 
 
BAŞARILI OLAN HİBEYİ ALIR 
 
Destek kapsamında, kırsal alanda meyvecilik projelerinde kredi geri ödemesi 11 yıl olarak belirlendi. Meyvecilik projeleri için destek alan bir kişi, borcunu ilk 5 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl 6 eşit taksitler halinde ödeyecek. Verilen desteklerde başarılı görülen projelerin son bir yıllık geri ödemesi de hibe edilecek. Başarı kriterleri arasında, açılan işyerinde, en az 2 kadının da istihdam edilmiş olması ve ödemelerin düzenli yapılması var. 
 
ŞARTLAR NELER? 
 
- Faizsiz kredi desteğinden şu şartları taşıyanlar yararlanabiliyor:   
 
- Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmamak ve bu kuruluşlardan aylık gelir almamak. 
 
- İşin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olmak. 
 
- Fon kaynaklarıyla desteklenen gelir getirici projelerden faydalanmamış olmak. 
 
- Aktif esnaf olmamak. 
 
- Bankadan kredi alamıyor olmak.
 

 

 

KAYNAK : Güneş
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Ikbal 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben iş yeri saygı olmak istiyom artik ilgilenirseniz sevinirim
    Cevapla
  • İyi düşünelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı bir kadın yatırımcı ister köyünde ister yaşadığı şehirde, kasabada vs, bu para ile halı dokuma atölyesi kurabilir, bu atölyede herkes kendi bölgesine has, halı yastık, seccade, kilim, yolluk, battaniye, halı, heybe vs dokuyabilir, bunun dışında otomatik çorap örme makinası alınılabilir, çorap yazlı ve kışlı sürekli ihtiyaç, şehir içinde testi üretim atölyesi kurulabilir bu işler çok getirisi olan işler kimse basit görmesin, para kullanmasını değerlendirmesini bilen için fena bir miktar değil
    Cevapla
  • Narin 4 yıl önce Şikayet Et
    evet nassıl yaparız
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Erkek ler insan degilmi bayanlara neden engelli is kurmsk isteyen binlerce insan var 15 bine hsngi iş
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    - Bankadan kredi alamıyor olmak. Allah Aşkına bu madde ne ya?
    Cevapla
  • rizele 4 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumları okudum yemınle gülüyorum okumadınızmı sonuna kadar sosyal yardımlaşma fonundan yaralanan fakırlere veriliyor destek yanı hiçbir geliri olmayan kadınlarımıza eşi olmayan eşi çalısamayan saglık guvencesi olmayan ınsanlara veriliyor.. burda tek mantıksızlık ıkı kişi çalıstırması gıbı bır maddeyi koymaları o biraz saçma olmus..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR